Greșeala pe care o comit mulți români când montează televizorul. La ce înălțime trebuie să stea, de fapt

Greșeala pe care o comit mulți români când montează televizorul. La ce înălțime trebuie să stea, de fapt
Unde ar trebui să stea televizorul

Mulți montează televizorul cât se poate de repede pentru a se putea bucura de serialele și filmele favorite în cel mai scurt timp. Din păcate, românii comit o greșeală imensă în momentul în care se gândesc la locul în care acesta poate să fie amplasat.

În ce loc trebuie să fie amplasat televizorul, de fapt

Există mai mulți factori care trebuie să fie luați în calcul după ce ți-ai cumpărat un nou televizor, printre care mărimea lui sau a mobilei din cameră, dar și înălțimea membrilor familiei. Trebuie să eviți greșelile pentru a nu avea parte de probleme după ce acesta a fost montat.

În cazul în care acesta este montat mult prea jos sau prea sus, atunci o să te alegi cu dureri de gât sau de umeri. Este necesar să așezi televizorul într-un loc cât mai bun, mai ales dacă preferi să îți petreci serile urmărind cele mai noi filme sau seriale alături de cei dragi.

Gândește-te la centrul ecranului în momentul în care vrei să montezi televizorul pe perete. Măsoară distanța din podea până în centrul TV-ului pentru a vedea care este înălțimea ideală. Totuși, totul ține și de dimensiunea pe care o are noua ta achiziție.

Ce trebuie să faci când îți cumperi un televizor nou

Mai exact, în cazul în care ți-ai achiziționat un televizor cu o diagonală de 165 cm – 175 cm, atunci este recomandată o distanță de aproximativ 3 metri. Altfel, dacă nu respecți acest lucru, o să te alegi cu dureri de cap pentru că TV-ul a fost amplasat mult prea aproape, potrivit cumsa.ro.

Apoi, în cazul în care există scaune sau canapea în camera unde o să fie amplasat televizorul, este bine să faci o medie a înălțimii pentru a vedea dacă te uiți în centrul aparatului. Este important ca TV-ul să fie poziționat cât mai aproape de nivelul ochiului.

Ce greșeală fac mulți români

Nu monta televizorul deasupra unui șemineu! Căldura o să strice ecranul sau alte componente. De asemenea, acesta poate să fie amplasat la o înălțime mai mare dacă nu există loc, sau pur și simplu poți să cumperi un suport de televizor ajustabil pentru a scăpa de durerile de umeri și gât.

Nu monta televizorul fără să calculezi bine totul! Măsoară nivelul la care te uiți la el din 3 unghiuri diferite, făcând semne pe perete cu un creion. O să vezi la ce înălțime trebuie să stea acesta. Centrul TV-ului trebuie să fie montat la jumătatea respectivei linii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI