Greșeala majoră pe care o fac românii când depozitează mâncarea în frigider. Da, da, și tu faci la fel
Un frigider curat este un spațiu sigur de depozitare a mâncării gătite și a alimentelor. În plus, produsele nu se strică dacă în frigiderul tău este curățenie.
Ce greșeli să nu faci când depozitezi mâncarea
În primul rând, trebuie să îți organizezi frigiderul pentru a evita contaminarea alimentelor. Sunt reguli generale pe care oricine ar trebui să le știe.
Mâncărurile gătite se pun în frigider doar acoperite cu folie alimentară, în caserole sau în vase cu capac.
Carnea crudă nu se ține decât pe raftul inferior al frigiderului și niciodată descoperită. Pune carnea în recipiente sau ambalaează cât mai bine astfel de produse ca să nu contamineze totul.
Fructele și legumele ar trebui puse în sertare speciale ale frigiderului. Încearcă să așezi totul astfel încât mâncarea să fie în siguranță și asigură-te că rafturile frigiderului și tot interiorul este curățat și dezinfectat măcar săptămânal.
Frigiderul necesită întreținere pentru a îl putea păstra funcțional cât mai mulți ani. Trebuie să îți schimbi filtrele în mod regulat. Chiar dacă pui în frigider bicarbonat ca să elimine mirosurile de mâncare, filtrul de aer deodorizează spațiul de răcire.
Sfaturi pentru un frigider care ține ani de zile
Se spune că trebuie să schimbi filtrul de aer la fiecare jumătate de an, dar și filtrul de apă.
În plus, refrigerarea alimentelor poate preveni creșterea bacteriilor. E bine să pui mâncarea în frigider în decurs de două ore, însă nu pentru toate alimentele se aplică această regulă, pentru că unele pot dezvolta agenți patogeni.
Unii dintre aceștia, cum ar fi Listeria, pot crește la temperaturi mici. Ar fi bine să menții alimentele și temperatura din frigider la 2-7 grade, în funcție de anotimp.
Depozitarea alimentelor la temperatura camerei va permite bacteriilor să se dubleze la fiecare 20 de minute. Specialiștii reomandă un termometru pentru frigiderele care nu au încorporat un astfel de sistem.
Dacă ai un frigider care fabrică gheață, atunci, partea din spate a ultimului raft va fi foarte rece. Organizează frigiderul astfel încât să pui acolo carnea și brânzeturile, pentru a rămâne proaspete mereu.
Ușile sunt cel mai cald loc din frigider, pentru că se deschid mereu. Păstrează sosuri, ouă, conserve și alte asemenea alimente aici.