Care este greșeala majoră pe care o comiți atunci când bagi pepenele în frigider. Cei mai mulți dintre români preferă să servească pepenele rece, astfel că fructul ajunge la frigider. Ce descoperire inedită au făcut cercetătorii despre acest lucru, vedeți în rândurile de mai jos.
În magazine și piețe, vedetele sunt delicioșii pepeni verzi la ora aceasta. Toți doresc să mănânce o felie de pepene răcoros, într-o zi caniculară de vară. De altfel, pepenele verde este mult mai delicios când este rece.
Mulți români aleg să țină pepenele în frigider, mai ales pentru că în zilele toride de vară oricine își dorește o gustare rece, dar iată că specialiștii au tras un semnal de alarmă în această privință.
Păstrarea pepenilor la rece este o practică foarte comună în toată lumea, însă acest procedeu nu este indicat pentru că reduce coeficientul de nutriție.
Cel puțin așa spune un studiu realizat de USDA, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, care a concluzionat că pepenii verzi păstrați la temperatura camerei oferă mai mulți nutrienți decât cei refrigerați sau proaspăt culeși.
Specialiștii explică că pepenele verde continuă să producă niște nutrienți chiar și după ce este cules, astfel că datul la frigider încetinește acest proces. Refrigerarea oprește procesul și în cazul altor fructe, nu numai la pepene.
De fapt, la temperatura frigorifică, pepenele ar putea începe să se descompună într-o săptămână, în timp ce gradul de rezistență obișnuit a unui pepene verde este de 14 până la 21 de zile.
Prin urmare, specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să consumăm delicioșii pepeni de cum i-am cumpărat, fără să-i mai răcim la frigider. Se cunoaște faptul că pepenele este bogat în mulți nutrienți precum vitaminele A și C, beta-caroten, licopen, fier, zinc și multe alte minerale. Pepenele este ideal pentru cei ce vor să slăbească.
Conținutul mare de apă îl recomandă ca fiind un bun diuretic pentru tratamentul rinichilor și aparatului urinar. Pepenele este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți foarte puternici, ne hidratează și ne purifică organismul, ameliorează sau chiar tratează diverse afecțiuni ale organismului.
De asemenea, vitamina A, alături de vitamina C și E contribuie la un aspect sănătos al pielii și al părului. Nu în ultimul rând, oamenii de știință au demonstrat că persoanele care consumă în mod frecvent pepene verde sunt mai protejate împotriva cancerului.