Greșeala în trafic pentru care rămâi imediat fără permis. Cum au pierdut carnetul în doar 2 zile peste 2.000 de șoferi
Odată cu venirea toamnei au venit și din ce în ce mai multe amenzi. Dacă până acum numărul acestora era mic, polițiștii de la Rutieră au avut de muncă. Datele arată că aproximativ 2.000 de șoferi au rămas fără carnetul de conducere ca urmare a infracțiunilor comise în trafic. Poliția Rutieră mai anunță că se vor intensifica controalele și în perioada următoare.
Bilanțul anului 2021 arată peste 2.500 de accidente rutiere grave
Deși un an cu destule restricții, asta nu a diminuat și numărul participanților la trafic. Bilanțul emis de Poliția Rutieră, din păcate, arată că s-au produs aproximativ 2.500 de accidente, multe dintre ele grave.
Cele peste 2.500 de accidente din primele șapte luni ale anului au generat 932 de morți și peste 2.00o de răniți, conform datelor funrizate de Poliția Rutieră.
În 2019, în România se înregistrau aproximativ 4.421 de astfel de accidente. Rezultatul final al acestora era de 894 de morți și 4.200 de răniți. În 2020 numărul a crescut la 3.637 de accidente grave, care au lăsat în urmă 812 oameni morți și 3.344 răniți grav.
Principalele cauze ale accidentelor au fost viteza necorespunzătoare, mersul pe jos și pietonii. Poliția Rutieră a indicat, de asemenea, deficiențe de infrastructură și semnalizare, inclusiv indicatoare rutiere degradate sau lipsă, drumuri deteriorate și semnalizare necorespunzătoare.
Poliția Rutieră spune că luna septembrie a adus și mai multe amenzi
A venit toamna și odată cu ea mulți șoferi au ieșit în trafic. Aglomerațiile, ambuteiajele și întârzierile în trafic au determinat și mai multe infracțiuni. Așa se face că doar în această lună Poliția Rutieră a ridicat carnetele a peste 2.000 de șoferi. Au fost întocmite peste 300 de dosare penale și au retras aproximativ 544 de certificate de înmatriculare.
„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20.307 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7.625 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3.762 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către conducătorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către pasageri, precum şi 51 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către minorii sub 14 ani”, anunță IGPR într-un comunicat emis zilele acestea.
Ministerului Afacerilor Interne propune un proiect de diminuare a accidentelor
Proiectul anunțat de MAI vizează scăderea accidentelor și deceselor rutiere. Oficialii ministerului spun că proiectul prevede amenzi și o suspendare de 120 de zile a carnetului de conducere pentru „comportament agresiv” în trafic, inclusiv conducere greșită, folosind sunet sau semnale luminoase pentru a forța în mod nejustificat un alt șofer să elibereze banda sau să conducă foarte aproape de un alt vehicul pentru a-l intimida pe șofer.