Greșeala fatală pe care o faci cu buretele de vase. Ce e musai să-i faci

de: Năstase Mirabela
21 02. 2022

Ce greșeală fatală faci cu buretele de vase. Iată ce este musai să îi faci. Acest obiect de spalat vase este unul foarte util, însă, din păcate, dacă nu este utilizat în mod corespunzător, buretele se poate transforma într-un dușman al sănătății tale. Pentru că te bazezi pe el să îndepărtezi resturile alimentare din oale, iată ce trebuie să știi.

Greșeala fatală pe care o faci cu buretele de vase

Buretele de spălat vase este un obiect foarte util în bucătărie. Însă pentru a se feri de contaminare cu bacterii, unii preferă să arunce după câteva spălări, dar află că poți apela și tehnici de dezinfectare.

Înainte de a afla care sunt aceste tehnici de dezinfectare, trebuie să știi că buretele de spălat absoarbe mâncare, iar din cauza umidității, acesta se tranformă în mediul ideal, în care bacteriile se pot dezvolta. Cercetătorii au constatat că nu numai resturile de mâncare sunt cele care conduc către formarea bacteriilor, ci şi structura buretelui în sine.

„Este adevărat, structura unui burete reprezintă casa perfectă pentru microbi. Bacteriile sunt la fel ca oamenii pe timp de pandemie – unora le este greu să stea izolaţi, în timp ce alţii prosperă”, a spus profesorul cercetător Lingchong You.

Ca să se ferească de contaminarea cu bacterii, unii preferă să arunce după câteva spălări bureţii de vase, ca să evite risipa, se poate apela la tehnici bune de dezinfectare.

Tehnici de dezinfectare a buretelui de vase

Una dintre tehnicile de dezinfectarea este și dezinfectarea cu oțet. Tot ce trebuie să faci să înmoi buretele de vase în oțet, vreme de cinci minute, după care să clătești bine în apă caldă și să îndepărtezi excesul de apă.

Apoi, o altă tehnică de igienizare cu apă clocotită.  Trebuie numai să pui buretele de bucătărie într-o oală cu apă clocotită şi îl laşi acolo minute.

După cele cinci minute, se scoate din apă, se lasă să se răcească, apoi se îndepărtează excesul de apă. O altă tehnică este folosirea cuptorului cu microunde.

Când apelezi la această metodă, este important să înmoi buretele de bucătărie în apă. După care buretele se pune într-un recipient adânc şi se lasă 5 minute în cuptorul cu microunde.

Se scoate buretele din aparatul electrocasnic, se lasă 15 minute să se răcească şi îndepărtezi excesul de apă. Experţii susțin că este important să dezinfectezi buretele de spălat vase, măcar o dată pe săptămână şi să îl înlocuieşti aproximativ o dată pe lună, în funcţie de utilizare. Dacă totuși buretele îşi schimbă culoarea sau mirosul, chiar şi după ce îl dezinfectezi, înseamnă că trebuie să îl schimbi.