Greșeala fatală pe care o faci când pui gogonele murate. De ce ți se înmoaie, de fapt

de: Andrei Simion
07 11. 2020

Vine sezonul de iarnă, perioadă în care mai toate gospodinele se apucă de murături. Există tot felul de rețete pentru a avea cele mai bune murături în timpul iernii. Se mai întâmplă să dăm și greș. De multe ori gospodinele se trezesc cu gogonelele murate, de exemplu, înmuiate. Există o explicație de ce se întâmplă asta.

Gospodinele și problemele cu gogonelele murate

Gogonelele murate, ca și alte murături, unt unul dintre produsele alimentare tradiționale folosite în perioada de iarnă. Nu de puține ori gospodinele se trezesc chiar și cu gogonelele murate că se înmoaie și nu mai sunt bune de nimic, după. Pentru a nu avea astfel de surprize este bine să urmați întotdeauna rețetele de murături exact așa cum sunt. Modificarea cantităților, în special a celor de oțet, legume și sare, poate duce la răspândirea bacteriilor cauzatoare de deteriorare.

Pentru a nu avea astfel de surprize, să vă treziți cu gogonelele murate înmuiate, este bine să utilizați produse proaspete clare, fără defecte, dacă este posibil, în termen de 24 de ore de la recoltare. Să le spălați bine în apă și, după caz, să refrigerați imediat produsele neutilizate.

Pentru gogonelele murate utilizați „oțet de murare”, cu 7% aciditate

Un alt sfat pe care ar trebui să-l urmați, ca să nu aveți probleme, este să folosiți numai apă cu niveluri scăzute de minerale și clor. Apa dură poate reduce aciditatea saramurii, afectând eventual siguranța alimentelor. Pentru a înmuia apa tare, fierbeți 15 minute, apoi lăsați-o să stea acoperită 24 de ore. Îndepărtați orice spumă care se formează. Pregătiți cu grijă apa din oală fără a agita sedimentul de pe fundul oalei.

De ce ți se înmoaie, de fapt, gogonelele murate

Faptul că nu faceți o cantitate suficientă de saramură, s-ar putea să fie un alt motiv pentru care gogonelee murate să devină moi. Așadar, atenție la ce cantitate de saramură faceți. În acest caz mai contează și ce fel de oțet folosiți. Cu alte cuvinte ar trebui să folosiți oțet alb comercial cu cel puțin 5% aciditate. În timp ce oțeturile de cidru și malț pot adăuga subtilități aromatice, ele înegresc și legumele de culoare deschisă. De asemenea, puteți utiliza „oțet de murare”, cu 7% aciditate, pentru a vă face murăturile mai acre. Ca să aveți cele mai bune gogonele murate, vă ercomandăm incredntele cu care veți avea cele mai bune gogonele mruate.

Ingredinte:

● 2,5 kilograme gogonele,

● 2 morcovi,

● 1 mână flori de conopidă,

● 4 linguri de sare grunjoasă,

● 1 tulpină hrean,

● 1/2 tulpină mărar uscat,

● frunze de țelină,

● 4 foi de dafin,

● 8 căței de usturoi,

● 1 lingură boabe de piper,

● 1 lingură boabe de muștar.