Greșeala fatală pe care o faci când bați albușurile. Nicio gospodină nu le poate salva după ce devin apoase

de: Bișinicu Andreea
19 08. 2021

Toată lumea crede că procedează corect atunci când bat albușurile, dar specialiștii în arta culinară spun că există anumite trucuri pe care treebuie să le încercăm pentru ca ouăle să nu se taie, iar albușurile să nu devină apoase. Ce trebuie să eviți, cu orice preț, atunci când prepari ouă.

Ce greșeală fac toți românii atunci când bat albușurile

Să bați albușurile sună a fi cel mai simplu lucru pe care trebuie să îl faci în bucătărie, nu-i așa? Cu toate acestea, cunoscătorii știu că nu este deloc așa. Pentru ca lucrurile să decurgă cum trebuie, gospodinele te sfătuiesc să folosești ouă potrivite și un echipament adecvat.

Un truc foarte important este să nu inversezi ordinea în care se adaugă ingredientele, deoarece acest lucru poate afecta textura si volumul albușurilor tale. Un alt aspect esențial este timpul de batere al albușurilor. Dacă acestea sunt bătute în exces, albușurile își vor pierde forma, devenind apoase.

Gospodinele îți recomandă să eviți acest incident, deoarece atunci când albușurile devin apoase spuma se va lăsa. Din păcate, odată ce albușurile au fost bătute prea mult, ele nu mai pot si salvate. Cum ne dăm seama dacă albușurile sunt bătute spumă corect? Simplu.

Tot ce trebuie să faci este să încerci testul castronului. Atunci când ai terminat de bătut spumă albușurile, întoarce, încet, recipientul cu susul în jos. Dacă spuma este bătută corect, atunci aceasta va rămâne intactă și nu se va mișca din loc.

Cât timp trebuie păstate ouăle la frigider

Prezența bacteriilor în interiorul unui ou este ceea ce, în cele din urmă, îl determină să se strice. Cu toate acestea, păstrarea unui ou la temperatura frigiderului (4 ° C) încetinește înmulțirea bacteriilor și ajută la prevenirea pătrunderii acestora în coajă.

Păstrarea ouălor la frigider este eficientă pentru a controla creșterea bacteriilor. Explicația este destul de simplă. Coaja de protecție și enzimele oului îl protejează în fața deteriorării, iar acest lucru le va prelungi durata de viață și vor rămâne proaspete pentru mai mult timp.

Cum se pot depozita corect ouăle în frigider:

  • Este indicat să cumperi ouă numai dacă sunt vândute de la frigider sau cutie frigorifică.
  • Deschide cutia și asigură-te că ouăle sunt curate și cojile nu sunt crăpate.
  • Ouăle trebuie să fie păstrate cu promptitudine într-un frigider curat, la o temperatură de 4° C sau mai mică. Folosiți un termometru frigider pentru a verifica.
  • Chiar dacă pare banal, specialiștii ne indică să păstrăm ouăle în cutia originală și să le folosim în termen de 3 săptămâni pentru cea mai bună calitate.