Greşeala fatală pe care o fac toţi românii când prepară omleta. De asta se prinde şi nu este pufoasă

de: Ștefan R. Apostol
24 07. 2021

Cea mai simplă mâncare pe care o putem face rapid este o omletă. Numai că, pe cât de simplă, pe-atât de complicată poate deveni dacă nu știm cum să pregătim ouăle. Perfecționarea omletei este ceea ce îi deosebește pe bucătarii mari de cei buni. Suntem convinși că o să vă întrebați de ce este nevoie pentru a face o omletă ușoară, pufoasă și delicioasă de fiecare dată? În cele urmează încercăm să găsim răspunsul împreună.

Greșeli pe care nu trebuie să le faceți când preparați o omletă

Pe cât de simplă este această omletă, pe atât de complicată poate deveni prepararea ei. Așa că le-am cerut bucătarilor să împărtășească câteva dintre cele mai frecvente greșeli când vine vorba de omletă.

Sunt greșeli pe care oamenii obișnuiesc să le facă atunci când vor să gătească. Am încerat să aflăm și cum putem remedia aceste greșeli. Cu aceste sfaturi, puteți excela în arta preparării omletei o dată pentru totdeauna.

1.Depozitarea ouălor greșit

Prima greșeală făcută de majoritatea dintre noi este depozitarea ouălor. Cel mai bine este să păstrați ouăle cumpărate în cutii. Sau, dacă primiți ouă proaspete de la găinile din curtea vecinului sau ceva similar, asigurați-vă că păstrați ouăle în partea din față a frigiderului, deoarece temperatura ușii laterale este prea caldă pentru depozitarea ouălor.

2.Gătitul la o temperatură prea ridicată

Este ușor să vă ardeți ouăle dacă tigaia este prea fierbinte. „Mențineți tigaia la o temperatură medie-scăzută pentru a vă asigura că ouăle nu sunt prea fierte”, spun bucătarii. Folosește o tigaie antiaderentă la foc mediu-mic, adaugă o lingură de unt moale în tigaie și așteaptă să înceapă să se topească. Apoi adaugă ouăle înainte ca tot untul să se topească și începe să le amesteci încet cu o spatulă de cauciuc.

3.Nu vă grăbiți să condimentați prea repede

Condimentarea ouălor înainte de a le găti este una din marile greșeli. Adăugarea de sare înainte de procesul de gătit va distruge ouăle și va duce la o amestecare apoasă. În loc să vă condimentați ouăle înainte de a le găti, adăugați sare și piper proaspăt după ce opriți focul și înainte de a servi celebra omletă.

4.Aveți grijă cum spargeți ouăle pentru omletă

Nimeni nu vrea să simtă cojile de ouă în omletă.  Când spargeți ouăle nu o faceți folosindu-vă de marginea castronului în care pregătiți viitoarea omletă. Folosiți o suprafață plană, sau un blat, mai degrabă decât un castron. Astfel nu veți mai avea surpriza să găsiți coji în omletă.

5.Nu uitați să bateți bine ouăle pentru omletă

O greșeală obișnuită pe care o fac oamenii când se grăbesc este aceea de a sparge ouăle direct în tigaie. Acest lucru nu vă oferă șansa de a bate ouăle, ceea ce reprezintă un pas cheie în realizarea unei omlete perfecte. Faceți-vă timp să bateți ouăle înainte de a le pune în tigaie. Bătutul ajută la încorporarea aerului în ouă și face mai pufoasă banala omletă.

Concluzie

După cum ați putut citi, când vine vorba de omletă, nu este chiar așa de simplu de făcut, asta dacă vrei să-ți iasă una cu adevărat gustoasă. Acum, că știți cum să faceți cea mai bună omletă, nu veți mai face din nou niciuna dintre aceste greșeli. Poftă bună!