Greșeala care face rău inimii și creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Există semne clare”

de: Bișinicu Andreea
03 05. 2022

Prof. Dr. Vlad Ciurea le-a explicat românilor eventualele probleme de sănătate ce pot apărea, dacă mergem la culcare cu stomacul plin. Nu este de mirare faptul că nutriționiștii recomandă să mănânci cu 3 ore înainte de a adormi. Ce greșeală poate afecta creierul.

De ce nu e bine să te culci cu stomacul plin

Ai poftă de ceva dulce în mijlocul nopții, dar îți este mult prea somn? Ei bine, specialiștii te sfătuiesc să nu te culci cu stomacul plin, deoarece acest lucru poate avea efecte nedorite asupra organismului tău.

Neurochirurgul susține că ultima masă copioasă ar trebui să fie la 19:30, pentru ca organismul să aibă suficient timp cât să digere toată mâncarea din stomac. Excesele ar putea afecta creierul.

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.

Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan?

Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneană – salate, pește, fructe de mare.

Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi! Organismul nostru știe exact ce are nevoie. Iar atunci când ne „cere” o pauză, când simțim că suntem obosiți, trebuie să răspundem solicitării.

Pentru că altfel oboseala se acumulează și ajungem la epuizare. Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ținem cont de ele, iată un efect: nonperformanță.”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea, conform DC News.

Care este meniul ideal pentru un stil de viață sănătos

De asemenea, alimentația este extrem de importantă pentru a duce o viața sănătoasă, spune specialistul.

Ne putem bucura, spune el, și de anumite alimente bogate în calorii, din când în când, atâta timp cât păstrăm un echilibru în alimentația noastră.

„Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a completat celebrul neurochirurg pe rețelele sociale.