Greșeala banală pe care o fac românii la cuptorul cu microunde. Niciun bucătar nu procedează așa

Greșeala banală pe care o fac românii la cuptorul cu microunde. Niciun bucătar nu procedează așa
Ce greșeală faci atunci când folosești cuptorul cu microunde? Niciun bucătar nu recomandă asta

Ce greșeală fac mulți români atunci când se folosesc de cuptorul cu microunde? Bucătarii știu că nu așa se procedează când vine vorba despre acest aparat. La ce trebuie să fie atenți oamenii care îl utilizează?

Ce greșeală fac românii când vine vorba despre cuptorul cu microunde?

Majoritatea oamenilor apelează la cuptorul cu microunde în special când vin de la muncă sau după ce se întorc de la diverse cursuri grele și au deja mâncarea gata făcută pe care să o încălzească. Deși a devenit de mare ajutor și de nelipsit din bucătăriile tuturor, specialiștii nu îl utilizează deloc cu drag.

Bucătarii profesioniști nu folosesc cuptorul cu microunde la încălzirea mâncărurilor pentru că în restaurante preparatele trebuie să fie făcute pe loc, iar dacă nu sunt proaspete ele nu mai au textura potrivită. De asemenea, experții nu se bucură ca cei de acasă de funcția de dezghețare pe care o au inclusă aparatele.

De ce bucătarii nu procedează așa?

Din păcate, centrul alimentelor rămâne de cele mai multe ori la o temperatură nepotrivită chiar dacă trece prin acest proces. Pentru a te asigura că nu ai mâncarea rece, pune-o la mai multe minute și la o temperatură medie. Bucătarii au alte obiceiuri și își organizează timpul pentru ca produsele că rămână la calitatea înaltă la care le-au cumpărat pentru a le prepara.

Mai mult decât atât, nu este indicat să le încălzești la aparatul acesta pentru că unele mâncăruri devin gumoase și își pierd astfel aromele și proaspețimea pe care ar trebui să le aibă. Cu toate astea, dacă ești pe fugă, obosit sau un simplu student ce se bucură de felurile trimise de acasă de părinți, cuptorul cu microunde este alegerea perfectă.

Detalii din partea specialiștilor

„Puterea de incalzire a unui cuptor cu microunde depinde atat de tipul acestuia, dar si de densitatea, cantitatea si continutul de apa a alimentului care urmeaza sa fie gatit. Cum se poate intampla ca energia microundelor sa nu patrunda bine alimentele, mai ales carnea, pot aparea probleme de sanatate.

Astfel, in carnea care nu este bine preparata pot ramane bacterii care sa cauzeze unele boli.De aceea, ca sa eviti prepararea inegala a mancarii, trebuie sa te asiguri ca aceasta sta suficient timp la cuptor, mai ales daca este vorba despre sortimente preparate din carne proaspata si oua crude.

Ca masura de siguranta, la final, lasati mancarea cateva minute in cuptor, pentru a putea permite caldurii sa fie distribuita egal in alimente”, arată sfatulmedicului.ro.