Greșeala banală pe care o fac gospodinele când fierb cartofii. Ce trebuie să pui în apă, de fapt

de: Iulia Statie
10 12. 2021

Cartofii sunt delicioși și pot să fie introduși în numeroase rețete. Multe gospodine preferă să se folosească de piure atunci când au nevoie de garnitură, însă puține știu cum se fierb legumele într-un mod cât mai corect. Un ingredient secret trebuie să fie pus în apă.

Cum trebuie să fie fierți cartofii, de fapt

Gospodinele uită să se folosească de un ingredient secret atunci când pun cartofii la fiert. Din această cauză, mâncarea nu mai are gustul la care visează toată lumea. Anumite greșeli ar trebui să fie evitate pentru ca toată lumea să se bucure de bucate pline de savoare!

Mulți consideră că fierberea cartofilor este simplă, însă nimic nu este așa cum pare! Uneori, chiar și cele mai iscusite gospodine fac anumite greșeli. Înainte ca legumele să fie curățate, ar trebui să se pună o oală pe foc pentru a nu mai pierde timp. Ei o să fie gata mult mai repede, iar textura o să fie schimbată!

În același timp, ținând cont de timp și obiectele găsite în bucătărie, multe gospodine fierb cartofii într-o oală mică. Ei nu se gătesc bine și uniform, așa că nu o să fie la fel de gustoși ca la restaurant.

Toată lumea ar trebui să folosească un recipient mare pentru ca acest pas să fie făcut într-un mod cât se poate de corect, potrivit Impact.ro.

Ce ingredient secret trebuie să folosească toate gospodinele

Trebuie să adaugi sare în apa din oală înainte de a pune cartofii la fiert. Acest ingredient banal o să le ofere gustul pe care îl cauți, dar, din păcate, multe gospodine uită să îl adauge atunci când se grăbesc să gătească legumele. Este important să nu sari peste acest pas, altfel o să faci o greșeală colosală!

De asemenea, află că legumele tale nu pot să fie puse la fiert înainte să fie tăiate. În cazul în care observi că trebuie să pui cartofi de dimensiuni mai mari la fiert, încearcă să îi tai în bucăți egale pentru a se găti uniform. Bineînțeles, există și un truc uluitor la care trebuie să recurgi atunci când păstrezi coaja.

Mai exact, înainte să fie puși în oală, cartofii trebuie să fie crestați pe jumătate până când se formează o cruce. Ei o să se decojească mult mai ușor dacă respecți acest secret. Toate gospodinele ar trebui să profite de anumite trucuri uluitoare pentru ca mâncarea să fie mai gustoasă!