Gordon Ramsay a dezvăluit ce nu trebuie să comanzi vreodată la restaurant. Preparatul trebuie evitat mereu

de: Ștefan R. Apostol
02 12. 2023

Nu de puține ori ne-am dorit o seară romantică, la un restaurant cunoscut, alături de persoana dragă. Dar, conform celebrului Gordon Ramsey, sunt anumite preparate care ar trebui evitate. Citește mai departe și află ce a dezvăluit Gordon Ramsay și ce nu trebuie să comanzi vreodată la restaurant.

te poți simți uneori răsfățat de alegerea unui restaurant

Atunci când ieși în oraș, la masă, te poți simți uneori răsfățat de alegerea unui restaurant, dar te-ai întrebat vreodată de ce se vor feri adevărații profesioniști?

Vezi și: Ce preparate să nu comanzi niciodată la restaurantele de lux. Recomandările experților

Ți-ar plăcea să crezi că bucătarii faimoși, precum Gordon Ramsay, știu despre ce vorbesc când vine vorba de mâncare, așa că ce evită el? Celebrul bucătar-șef Gordon Ramsay a dezvăluit care este meniul pe care îl evită întotdeauna atunci când ia masa în oraș, precum și anumite semne la care trebuie să fie atent în restaurante.

Ce nu comandă Gordon Ramsay niciodată într-un restaurant

Cunoscutul bucătar celebru are un anumit fel de mâncare pe care l-ar evita dacă vrea să se asigure că alimentele pe care le mănâncă sunt proaspete.

Citește și: Motivul pentru care Chef Florin Dumitrescu nu comandă niciodată ciorbă la restaurant. Ingredientul toxic pus de bucătari în preparat

El și-a exprimat dorința de a nu comanda niciodată supa zilei dintr-un restaurant, deoarece cel mai probabil va fi vorba de alimente de care restaurantul încearcă să scape sau de ceva care a fost în meniul special din ziua precedentă.

El a spus: „Întrebați care a fost supa zilei de ieri înainte de specialitatea de astăzi. S-ar putea să fie vorba de supa lunii”, după cum notează The Express.

Află și: Bunele maniere la masă. Ce preparate se mănâncă cu mâna la restaurant

De asemenea, a sugerat că una dintre cele mai bune modalități de a afla ce este bun atunci când vizitezi un restaurant nou este să întrebi pur și simplu chelnerul.

”Depinde de restaurant, dar chelnerii tind să guste majoritatea preparatelor din meniu și vă pot oferi informații despre ce a adăugat bucătarul și ce au localnicii.”, a explicat Gordon Ramsay, afirmând că a primit o mulțime de recomandări grozave din partea acestora.

Care sunt „semnalele de alarmă”, confrom lui Gordon Ramsay

Nu numai că a împărtășit felul de mâncare pe care tinde să îl evite atunci când iese la masă, dar a oferit și informații despre ce „semnale de alarmă” trebuie să urmărească într-un restaurant.

Vezi și: Cât costă un meniu de Revelion la restaurante în acest an. Prețurile au luat-o razna

El a dezvăluit lucrurile suspecte pe care le pot face restaurantele și a spus că locurile care se laudă cu mâncarea lor sunt un loc de care ar trebui să te ferești, cu fraze precum „cel mai bun din lume”, „faimos” sau chiar „cel mai bun din țară”.

Un alt semnal de alarmă la restaurante este atunci când există o listă lungă de specialități în meniu, iar bucătarul a sfătuit să nu vă lăsați tentați de ele. „Specialitățile sunt acolo pentru a dispărea pe parcursul serii. Când se enumeră 10 specialități, asta nu este special”, a precizat el, potrivit The Express.