Cel mai bun preparat de post, recomandat chiar de Sorin Bontea. Cheful a dezvăluit cum poți face cele mai bune gogoși, fără lapte și ouă. Află ce trebuie să pui în ele pentru a crește mari și ce alte trucuri să mai folosești pentru a le pregăti ca la carte.
Ne aflăm în Postul Paștelui, unul dintre cele mai grele și lungi din tot anul. Este o perioadă de curățare trupească, dar mai ales sufletească. Este indicat să renunțăm la ispite, la plăcerile lumești și să ne concentrăm pe rugăciune și fapte bune.
Chiar și în această perioadă, putem consuma deserturile și preparatele preferate, dar adaptându-le. Dacă ai poftă de gogoși, nu îți face griji, pentru că se prepară la fel de bine și fără ouă și lapte și ies la fel de pufoase.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit cea mai tare rețetă de gogoși de post, care te va ajuta să le gătești exact ca pe cele clasice. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Totul e să urmezi întocmai pașii, care nu sunt deloc complicați.
Celebrul bucătar ne ghidează pas în prepararea celui mai gustos desert, ce merge perfect cu dulceață sau ciocolată neagră, în funcție de preferințe. Toate ingredientele sunt de post și nu ne vor strica rutina.
Chiar dacă suntem în post, nu trebuie să ne abținem chiar de la toate gustările ce ne plăceau înainte. Atunci când vine vorba despre deserturi, există o multitudine de rețete pe care le poți pune în aplicare, bine gândite pentru cei ce nu consumă lapte sau ouă.
Pentru rețeta de gogoși a lui chef Sorin Bontea ai nevoie de:
Se prepară foarte simplu, exact ca niște gogoși clasice, se lasă la dospit și apoi se prăjesc. Este o rețetă veche, dar care dă rezultate și este foarte gustoasă.
“E rețeta pe care am găsit-o la mama unui prieten din Satu Mare și am încercat-o și eu. (…) Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile”, a spus chef Sorin Bontea pe rețelele de socializare.
Pentru un aluat pufos și o aromă unică, se recomandă să activați drojdia cu apă caldă sau lapte vegetal înainte de a o adăuga la aluat. Acest lucru va ajuta aluatul să crească în mod corespunzător și nu îi va schimba textura.
Un alt truc este să folosiți apă minerală sau sifon în loc de apă plată. Această metodă face ca gogoșile să crească foarte bine și le ajută să fie și mai pufoase decât de obicei.â
Dacă vrei ceva mai special, poți folosi lapte vegetal, de cocos, migdale, orice variantă modificată a celui clasic. Astfel, gogoșile vor ieși mai pufoase și vor avea și o aromă specială, în funcție de ce alegi.
Mai mult, trebuie să permiți aluatului să se dospescă pentru o perioadă adecvată. Acest lucru poate fi realizat într-un mediu călduț, fără curent de aer, pentru aproximativ o oră sau până când aluatul își dublează volumul inițial.
Atunci când modelezi gogoșile, este important să fii atent să nu lucrezi aluatul prea mult. Manipularea excesivă a aluatului poate duce la formarea unei rețele de gluten prea densă, ceea ce ar putea face gogoșile să devină tari.
Lasă uleiul să se încălzească bine înainte de a prăji gogoșile. Mai mult, nu uita să le întorci de pe o parte pe alta, pentru a te asigura că se coc bine peste tot, inclusiv la mijloc.