Gigi Becali, tentat să-l dea afară pe Vlad Chiricheș, după trei săptămâni? Gafa uluitoare care îi poate aduce rezilierea contractului

de: Sorin Barbu
17 08. 2023

Gigi Becali a lansat amenințarea cu câteva zile înaintea partidei Nordsjaelland – FCSB și le-a transmis jucătorilor că în cazul unui eșec va face curățenie la echipă și va reduce costurile. Cel mai scump fotbalist din lot este Vlad Chiricheș. Și tocmai el a făcut greșeala de unde a început prăbușirea echipei în meciul din Danemarca.

Vlad Chiricheș pleacă de la FCSB după doar trei săptămâni?

Gigi Becali promitea la finalul sezonului trecut, după ce FCSB a pierdut titlul, că va ataca cu avioane F16, în sensul că va aduce fotbaliști importanți. Iar principala țintă a campaniei de achiziții a fost Vlad Chiricheș, un jucător care a semnat acum trei săptămâni un contract de 400.000 de euro pe an.

Căpitanul naționalei este jucătorul cu cel mai mare contract de la FCSB, dar și din SuperLiga României. Numai că omul de afaceri a fost „trădat” în duelul cu Nordsjaelland tocmai de fotbalistul în care și-a pus cele mai mari speranțe.

Vlad Chiricheș a fost de multe ori depășit și a fost la un pas să le ofere gazdelor un gol pe tavă, dar a fost salvat de Pantea. Pe final de repriză s-a certat cu arbitrul și a primit cartonașul galben, iar în minutul 62 l-a primit și pe al doilea după un fault. FCSB a rămas în nouă jucători de câmp la scorul de 1-0 pentru gazde, iar după această eliminare nu a mai contat în atac. A fost practic momentul în care Vlad Chiricheș a pus câțiva saci cu nisip în spatele colegilor și le-a spulberat orice speranță. Danezii au câștigat partida cu 2-0, după ce în retur scorul a fost egal, 0-0.

„Sunt foarte dezamăgit pentru că nu am reuşit să înscriem azi și să câştigăm jocul! Îmi pare rău că nu am mai putut să îmi ajut echipa să revină.

A fost prostie de-a mea… Nu ştiu cum să o numesc, o greşeală… La experiența mea, nu ar fi trebuit să mă duc atât de agresiv acolo şi să iau al doilea cartonaş galben. Dar la primul nu ştiu ce s-a întâmplat. Îmi e ciudă că i-am lăsat la greu. Probabil am fi putut să facem mai multe în cele 30 de minute rămase.

Dar asta este. Acum trebuie să rămânem uniţi, să fim concentraţi și să câştigăm campionatul”, a declarat Vlad Chiricheș la interviurile de la finalul partidei.

Gigi Becali a promis curățenie la echipă, dacă FCSB va fi eliminată

Greșelile din acest meci îl vor aduce pe Vlad Chiricheș în atenția patronului. Dumitru Dragomir spunea încă de acum câteva zile că ar putea fi dat afară, iar acum sunt șanse mari ca Gigi Becali să se gândească la acest plan și să fie tentat să renunțe la cel mai scump jucător.

„Hai să vedem dacă ne calificăm. Dacă nu ne calificăm…, sunt cam mulți pe aici. O să spun și eu ca Hagi, nu? Păi, da, sunt cam mulți nu? (n.r. – râde). Păi, nu sunt mulți? Dacă nu te califici, ce faci cu ei?”, a explicat Becali, într-o conferinţă ad-hoc, susţinută în faţa Palatului din Aleea Alexandru, cu trei zile înaintea partidei din Danemarca.

Gigi Becali a intrat în direct la finalul meciului și l-a criticat pe Vlad Chiricheș, dar și pe antrenorii echipei cărora le-a reproșat că au greșit formula de echipă și tactica.

Sursa FOTO: Sport Pictures