Gigi Becali, regretat de Marius Șumudică: „Am fost un prost”

de: Gabriel Peneș
10 03. 2022

Gigi Becali, regretat de Marius Șumudică. Tehnicianul de 51 de ani a rămas liber de contract după despărțirea de echipa turcă Malatyaspor. Șumudică s-ar fi așteptat să fie abordat de conducerea Rapidului, clubul său de suflet, pentru înlocuirea lui Mihai Iosif pe banca tehnică. Până la urmă, la cârma trupei giuleștene a ajuns Adrian Mutu. Acum, Șumudică are nostalgii după oferta pe care Gigi Becali i-o făcuse, primăvara trecută, pentru preluarea FCSB.

Gigi Becali, regretat de Marius Șumudică

Gigi Becali, regretat de Marius Șumudică. Oferta pe care patronul FCSB i-a făcut-o antrenorului în primăvara trecută încă îl răscolește pe tehnicianul de 51 de ani. În luna mai, Șumudică chiar fusese anunțat ca nou antrenor al vicecampioanei, după ce Toni Petrea renunțase la banca tehnică.

Gigi Becali a dat ca sigură, cel puțin pentru o zi, sosirea lui Șumudică la gruparea pe care o finanțtează. Peste noapte, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade și tehnicianul n-a mai semnat cu FCSB.

„Eu sunt liniștit! Am decis să nu fac acest pas! Sunt antrenor liber în continuare și episodul FCSB a luat sfârșit! Nu există nicio variantă să antrenez echipa! Am avut o discuție bărbătească și am spus ce am avut de spus, și, din cauza unor neconcordanțe, am decis să nu facem acest pas! Este cel mai bine”, declara Marius Șumudică, la acea vreme, pentru DigiSport.

„Am fost un prost”

Oferta lui Gigi Becali încă îl bântuie pe tehnician, mai ales că lucrurile n-au mers prea bine pentru el, de atunci încoace. Șumudică a preluat CFR Cluj, unde nu a rezistat nici trei luni, ajungând în conflict și cu unii dintre jucători, dar și cu conducerea campioanei.

Pentru Șumudică a urmat o altă experiență amară, la Malatyaspor. A sosit pe banca tehnică a turcilor în octombrie, dar a avut parte numai de probleme aparent fără soluție reală. În februarie 2022, a fost demis de la clubul pe care l-a lăsat pe ultimul loc în Super Lig. Ulterior, tehnicianul a sperat că cei de la Rapid, echipa sa de suflet, îl vor oferta în condițiile înlocuirii lui Mihai Iosif pe banca tehnică. N-a fost să fie! Alesul conducerii giuleștenilor a fost Adrian Mutu.

Marius Șumudică a recunoscut eroarea făcută în raport cu Gigi Becali și oferta acestuia. El a declarat că, după cele întâmplate cu Rapidul, l-a sunat pe patronul FCSB să-i spună că a greșit când i-a refuzat oferta din primăvara trecută. Șumudică e convins, la ora actuală, că s-ar fi putut înțelege cu temperamentalul latifundiar.

„Lui Gigi Becali i-am dat primul telefon după ce am ieșit din biserică și după ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Rapid. M-am spovedit și jur pe crucea mea că i-am zis așa: „Am fost un prost că am gândit cu inima și cu sufletul”. Eu când am avut contractele de la Steaua, îmi acceptase tot Gigi, doar mă aștepta. Nu știu ce se întâmpla după aceea. Făcea Gigi 2-3 schimbări la pauză, dar îi antrena Șumudică. Am greșit! În sufletul meu sunt rapidist, dar am greșit”, a declarat Șumudică pentru ProSport.

„Cred că mă băteam la titlu cu șanse reale”

Gigi Becali e regretat de Șumudică și prin prisma contractului foarte bun pe care acesta i-l oferise tehnicianului și staff-ului său, ce depășea 500.000 de euro. Tehnicianul a recunoscut că ar fi avut viață grea din cauza fanilor roș-albaștri., totodată,

„Dacă mergeam la Steaua, FCSB, eu cred că mă băteam la titlu cu șanse reale. Îmi era foarte greu să lucrez și cu suporterii celor de acolo pentru că eram hulit. Erau bani mulți, contracte foarte bune pentru staff-ul meu. Era un contract bun, cu bonusuri foarte bune, cu totul treceam de 500.000 de euro. Am fost la el în curte și mă întreba de un jucător, nu îmi mai amintesc. Exista posibilitatea să se bage, să dea telefoane, să se bage, dar săptămână de săptămână cine lucra cu jucătorii? Gigi? Nu știu dacă scăpam o înjurătură, dar cred că ajungeam la un consens”, a mai spus Marius Șumudică, conform sursei citate.

Gigi Becali n-a avut, ulterior, o experiență mai bună nici cu Dinu Todoran și nici cu Edi Iordănescu. Actualul selecționer a plecat după doar 3 luni, în noiembrie, după un scandal cu patronul FCSB. Latifundiarul a fost nevoit să apeleze după aceea tot la Toni Petrea, tehnicianul din sezonul trecut al echipei.