Gigi Becali primește sprijin politic și speră ca FCSB să joace pe stadionul din Ghencea. „M-am întâlnit cu Marcel Ciolacu la slujbă și mi-a spus că face tot posibilul”

de: Sorin Barbu
28 10. 2022

Gigi Becali are mari speranțe că FCSB va juca, în sfârșit, și pe stadionul din Ghencea. Omul de afaceri susține că are sprijin politic și că a discutat pe această temă chiar cu președintele PSD, partid aflat la guvernare. Marcel Ciolacu i-ar fi transmis că va face mari eforturi să-l ajute.

Gigi Becali s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu la biserică. Liderul PSD s-a oferit să-l ajute în problema stadionului

Gigi Becali încearcă de mai bine de un an și jumătate să ducă FCSB în Ghencea, pe stadionul de o sută de milioane de euro, inaugurat în iulie 2021. Nu a reușit acest lucru nici măcar în momentele în care pe Arena Națională s-au desfășurat evenimente muzicale, iar roș-albaștrii au fost nevoiți să se mute din capitală. Patronul FCSB este convins că visul i se va împlini curând. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a promis că-l ajută. Cei doi au avut această discuție la slujbă.

„Vă dau o veste bună. Ieri am fost la slujbă, la biserică, și a fost acolo președintele PSD-ului, domnul Ciolacu. L-am salutat și a zis: «Domnul Becali, avem obligația să rezolvăm problema Stelei și vă promit, vă dau cuvântul meu, că vom rezolva problema Stelei și veți juca în Ghencea». Am încredere, Ciolacu e un om serios, nu e agresiv. Eu cred că se va ține de cuvânt Ciolacu”, a spus Gigi Becali, la PRO Arena.

 Stadionul Steaua a fost inaugurat pe 21 iulie 2021

De la vorbă la faptă este însă vorba lungă. Până acum câteva zile, ministerul Apărării a fost condus de Vasile Dîncu, un membru de seamă al PSD, dar problema nu s-a rezolvat. Între fostul ministru și omul de afaceri au existat chiar contre pe această temă.

În presă au apărut zvonuri că viitorul titular al portofoliului de la apărare va fi Mihai Tudose, un membru PSD care a spus în public faptul că FCSB ar trebuie să aibă voie să joace pe arena pe care își dispută partidele formația CSA Steaua, din liga a doua.

„Steaua aia adevărată, aia pe care o are Becali acum, deci FCSB. Nu sunt mare fan fotbal, dar mie mi se pare o porcărie imensă ce se întâmplă acolo. Ai o echipă titrată, care are toate titlurile, medaliile pe care le-a luat, tot portofoliul. O dai afară şi tu ţii un stadion”, a declarat fostul premier pe 22 septembrie 2022.