Gigi Becali, în centrul unui nou scandal. Ce a apărut în clinica lui i-a enervat pe mulți
Gigi Becali se află în centrul unui nou scandal, cu clinica privată pe care o deține, ImunoMedica. Medicii sunt revoltați și cer ca acestei unități medicale deținute de patronul FCSB să i se ridice autorizația. Mai exact, o schemă de tratament anti-covid, creată de Virgiliu Gheorghe, teolog și copatron al clinicii, fără niciun fel de pregătire medicală. Iată ce conține această schemă de tratament contestată de specialiști.
Gigi Becali, în centrul unui nou scandal
Gigi Becali este din nou în centrul unui mare scandal prin prisma clinicii pe care o deține. O schemă de tratament anti-covid pe bază de Arbidol sau Invermectină, de altfel, medicamente neaturizate de specialiști. Potrivit Libertatea.ro, această schemă de tratament a fost creată de Virgiliu Gheorghe, copatron al acestei clinici, teolog de profesie, fără vreo pregătire medicală.
De asemenea, schema de tratament mai vizează și nebulizarea și gargara cu diverse substanțe, inclusiv țuica.
Însă reprezentanții clinicii susțin că nu au nicio idee despre schema publicată pe site și că nu tratează pacienți bolnavi de coronavirus, spunând că tot ceea ce s-a postat pe site are numai scop educațional.
„Ce tratament COVID? Noi facem anumite terapii pentru întărirea imunității și pentru refacere, adică înainte și după COVID. Nu știu ce tratament este pe site, eu vă spun realitatea din clinică: nu tratăm pacienți cu COVID. Toată lumea înțelege aiurea și ciudat, dar noi nu tratăm COVID la clinică și nici nu dăm pastile”, au spus aceștia.
„Este nedeontologic și incorect medical”
Doctorul Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, a afirmat după ce a văzut schema de tratament propusă pe site-ul clinicii lui Gigi Becali.
“Este nedeontologic și incorect medical să afișezi schemele de tratament administrate bolnavului. După părerea mea, clinicii respective ar trebui să i se ridice autorizațiile de funcționare. Și-a prezentat în public nivelul de incompetență”, a spus doctorul Cristian Apetrei.
Specialistul a explicat faptul că automedicația întârzie tratamentul adecvat și eficient primit în unitățile medicale specializate.
„Pacienții riscă să rateze fereastra de eficiență a antiviralelor și să ajungă la spital în stare gravă, dincolo de posibilitățile de intervenție eficientă”, avertizează medicul.
Dr. Cristian Apetrei a mai spus că Arbidolul, Ivermectina și Hidroxiclorochina trebuie evitate, întrucât și-au dovedit ineficiența în tratarea COVID-19 și au numeroase efecte secundare.
„Din toată lista prezentată, doar Arbidolul ar putea fi considerat un antiviral. Dar sunt foarte puține studii privitoare la eficacitatea Arbidol în COVID și dintre acestea, un singur trial clinic serios, care nu raportează niciun efect pozitiv pentru bolnavul de COVID-19. Dar raportează o frecvență a efectelor secundare la unul din șapte pacienți. Spre comparație, frecvența efectelor secundare la vaccin este de unu din 100.000”, explică medicul.