Gigi Becali îl scoate la pensie pe Vlad Chiricheș. „Ngezana e mai bun decât el” – VIDEO

de: Sorin Barbu
04 09. 2023

Gigi Becali este încântat de Siyabonga Ngezana și spune că fundașul sud-african îl va înlocui cu succes pe Vlad Chiricheș. Patronul FCSB este convins că jucătorul pe care a plătit 600.000 de euro este mai bun decât căpitanul echipei naționale, deși l-a văzut „la lucru” doar în două partide.

Îi pregătește Gigi Becali plecarea lui Vlad Chiricheș?

Vlad Chiricheș s-a accidentat grav în meciul UTA – FCSB și are șanse mici să mai joace anul acesta. Gigi Becali este convins că nu vor fi probleme fără el, în condițiile în care Siyabonga Ngezana l-a înlocuit cu succes în meciul cu Universitatea Craiova. Fundașul sud-african s-a descurcat bine în duelul cu oltenii și l-a convins pe Gigi Becali că este bun și că merită investiția de 600.000 de euro.

„Am avut surpriza să văd că Ngezana e chiar mai bun decât Chiricheș. M-a impresionat foarte tare Ngezana. Apoi, Dawa joacă mai bine de cinci ori în stânga decât în dreapta. Are forță, nu ai ce să-i faci. Treci de el, bagă viteză te ajunge din urmă și te oprește”, a declarat patronul FCSB.

Gigi Becali a părut că regretă că l-a luat pe Vlad Chiricheș, un jucător care a avut mari probleme, mai ales în Italia, din cauza accidentărilor. Dumitru Dragomir i-a transmis că fundașul este „ros de rugină” și că ar fi bine să-i schimbe postul, dacă vrea să profite de el pentru o perioadă mai lungă.

„Cu siguranţă vor rămâne Ngezana – Dawa, cuplu de fundaşi centrali. Chiar dacă îşi revine Chiricheş. Ngezana are o iuţeală care îmi place foarte mult.

E incredibil. Va fi din ce în ce mai bun. Nu l-a lăsat să respire pe Andrei Ivan. Şi Creţu nu l-a lăsat pe Mitriţă. Am înţeles că va lipsi o lună şi jumătate. Ce să mai facem, asta este?”, a spus Becali, la întâlnirea cu jurnaliștii de luni dimineață.

Jurnaliștii africani, încântați de prestația lui Siyabonga Ngezana

Siyabonga Ngezana a avut mari probleme la FCSB. A greșit în primul meci amical, iar după aceea a așteptat zece partide oficiale să mai prindă minute în tricoul „roș-albaștrilor”. A intrat în partida de la Arad și a fost titular în cea cu Universitatea Craiova.

„Fostul fundaș al lui Kaizer Chiefs, Siyabonga Ngezana, și-a făcut, în sfârșit, debutul ca titular la FCSB în România și și-a ajutat noua echipă într-o victorie impresionantă, cu 3-0.

A trebuit însă să aștepte până în etapa a șaptea ca să își facă debutul oficial în campionat, din postura de rezervă, înlocuindu-l pe fostul fundaș al lui Tottenham, un alt transfer care l-a ținut în afara echipei. Cu Chiricheș accidentat o lungă perioadă de timp, Ngezana și-a folosit prima oportunitate pentru a impresiona.

Și-a ajutat echipa să o învingă pe Universitatea Craiova, obținând a șasea victorie în campionat în șapte meciuri, fără gol primit. Ngezana a blocat două șuturi și a avut un procentaj de pase complete de 84.4%”, au notat cei de la idiskitimes.co.za.

Jucătorul a acordat un interviu jurnaliștilor din țara natală și le-a spus că a fost foarte încântat că a jucat în fața unui stadion plin.