Gigi Becali i-a pus gând rău lui Nicușor Dan. Cere sute de mii de euro de la Primăria Capitalei: „De 11 ani mă judec cu ei”

de: Ioana Bucur
13 10. 2022

După mai bine de un deceniu de luptă, Gigi Becali vrea să i se facă dreptate, iar vizată este chiar instituția condusă de Nicușor Dan. Omul de afaceri cere sute de mii de euro de la Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns în această situație și ce măsuri a luat pentru a fi sigur că își va primi banii.

Gigi Becali cere sute de mii de euro de la instituția condusă de Nicușor Dan

Omul de afaceri din Pipera este hotărât să își facă dreptate și cere o sumă fabuloasă de la Primăria Capitalei, fiind vorba despre sute de mii de euro. Cu câteva zile în urmă pe masa magistraților a ajuns un dosar ce are ca obiect „încuviințare executare silită” și în care numele lui Gigi Becali apare ca „creditor”, iar instituția condusă de Nicușor Dan este „debitor”.

Contactat de jurnaliști, Gigi Becali a oferit  mai multe informații despre lupta pe care o duce de mai bine de un deceniu cu Primăria Municipiului București.

După 11 ani de procese, patronul FCSB a câștigat în instanţă atât pe fond, cât şi pe toate căile de atac ale deciziei, însă instituția încă nu i-a plătit suma de 770.000 de euro. Neavând altă soluție, Becali, după ce s-a sfătuit cu avocații săi, a cerut executarea silită a PMB.

„Tată, mă judec cu ei de 11 ani. Am câștigat, în sfârșit, am trecut de toate instanțele posibile, dar nu vor să dea banii. La mijloc este vorba de 770.000 de euro. Așa că am cerut executarea silită, după ce am vorbit cu avocații“, a explicat Gigi Becali, pentru Cancan.

„E simplu, trebuie să plătească”

Afaceristul a oferit mai multe detalii despre modul în care instituția condusă de Nicușor Dan a ajuns să îi datoreze aproape un milion de euro. Este vorba despre o expropiere ce vizează un teren vândut de el unei companii de telefonie mobilă în apropiere de Mall Promenada.

Exproprierea este acțiunea juridică ce are ca efect principal mutarea forțată a unui bun din proprietate privată în proprietate publică în vederea executării unor lucrări de utilitate publică, precum și plata unor despăgubiri.

„Este vorba despre o expropriere. Eu am vândut un teren către o companie de telefonie mobilă, cu 700 de euro metrul pătrat, lângă Mall Promenada.

Au construit, au făcut șoseaua, dar au trecut pe terenul meu. Și trebuie să dea banii, normal. Asta este povestea. Și acum, repet, nu vor să plătească. Așa că am ajuns cu ei la executare. E simplu, trebuie să plătească”, a adăugat patronul FCSB, pentru sursa citată.