Gigi Becali anunță mutarea sezonului: „Se va transfera pe mulți bani”

de: Gabriel Peneș
11 01. 2022

Gigi Becali anunță mutarea sezonului. Patronul FCSB visează, în continuare, la acele transferuri care să-i bage în cont zeci de milioane de euro dintr-o lovitură. Periodic, latifundiarul dă de veste că momentul se apropie, doar numele jucătorilor se mai schimbă. Acum, milionarul e convins că va întrece recordul de 11 milioane de euro stabilit după vânzarea lui Dennis Man la Parma, acum un an.

Gigi Becali anunță mutarea sezonului

Gigi Becali anunță mutarea sezonului. Patronul FCSB are ambițiile sale. El a declarat că nu vrea să mai bage bani la echipă și că va „trăi” doar din transferuri. Periodic, el a anunțat că una dintre „perlele” sale valorează zeci de milioane de euro.

Gigi Becali vrea „o țară ca afară” atunci când e vorba de transferurile jucătorilor săi. Latifundiarul își dorește, de ani buni, să ajungă în postura de a-și vinde jucătorii la prețuri comprabile cu cele din Vest. Sau la cele atinse de Mircea Lucescu, la Sahtior Donețk sau, mai recent, la Dinamo Kiev.

Gigi Becali a reușit să-l vândă acum un an pe Dennis Man la Parma, pentru 11 milioane de euro. Surprinzător, a fost de acord și cu transferul lui Moruțan la Galatasaray, pentru doar 3,5 milioane de euro, deși altădată spera la bani mult mai mulți pentru jucătorul adus de la Botoșani.

„Se va transfera pe mulți bani”

Gigi Becali a intrat din nou „în fibrilație” în privința banilor pe care-i poate încasa pentru cele mai noi „perle” de la FCSB. Vara trecută el a declarat că ar fi refuzat o ofertă de 13 milioane de euro venită de la Juventus pentru Octavian Popescu.

„O refuz pentru că e un jucător pe care poți să iei 50 (n.r. – de milioane de euro). Dacă îl dai pe ăla pe care poți lua 50 cu 13, atunci în România nu vom mai lua vreodată 50. Dacă pot să iau 50, și o să iau, pentru că el e titular la 18 ani și nu îl schimbă nimeni, de ce să îl dau? Dacă îl țin 3 ani, pot să iau chiar 100! Atunci de ce să iau 13? E jucător de geniu!”, spunea Gigi Becali, la acea vreme, conform digisport.ro.

Acum, Gigi Becali are două direcții în strategia de eficientizare a echipei sale. Prima este să facă multe economii, încercând să scape de jucătorii cu salarii mari.

„Tavi Popescu e ceva de excepție”

„Să se întărească CFR, noi știm ce facem. Suntem pe locul 2, avem locul de cupe europene asigurat. Am scăpat de Budescu, poate pleacă și Tănase, de Keșeru scăpăm în vară. Eu încerc să mă acopăr. Nu risc banii mei. Nu mai vreau să dau nimic de la mine.

Să dau eu milioane de euro ca să bage unul mingea în poartă? Nu mai vreau să dau bani! Fotbalul e o afacere. Dacă pot sta pe linie de plutire, bine. Dacă nu, îi dau echipa altcuiva. Dacă Neluțu Varga (n.r. – patronul de la CFR) riscă, foarte bine. Eu nu risc nimic. Nu mai vrea să dau banii mei ca să bage unul mingea-n poartă”, a declarat Gigi Becali la PRO X.

A doua este, firește, acel transfer uriaș de care tot vorbește. De curând, el a refuzat o ofertă de la Arsenal, de 7 milioane de euro, pentru Ianis Stoica. Dar „vârful așteptărilor sale în privința „marii lovituri” a rămas tot Octavian Popescu.

„Vom face un transfer spectaculos. Îl avem pe Ianis Stoica, dar Tavi Popescu e ceva de excepție. Se va transfera pe mulți bani, dar nu acum. Până atunci, îmi acopăr picioarele să nu-mi înghețe degetele”, a spus Becali, conform sport.ro.

Octavian Popescu a venit la FCSB în vara lui 2020 de la U. Craiova pentru doar 50.000 de euro. Jucătorul de 19 ani a ajuns să fie cotat la 1,9 milioane de euro, conform Transfermarkt. În acest sezon, aripa stângă a înscris de 4 ori și a dat 2 pase decisive în cele 19 apariții în tricoul vicecampioanei.