Gigi Becali a „șters pe jos” cu selecționerul Edi Iordănescu. Ce l-a enervat pe patronul FCSB

de: Gabriel Peneș
31 03. 2022

Gigi Becali a „șters pe jos” cu selecționerul Edi Iordănescu. Debutul noului antrenor naționalei nu a fost de bun augur. România a pierdut meciul cu Grecia, de pe teren propriu, cu 0-1. În cea de-a doua partidă amicală, tricolorii au scos un egal, 2-2, în deplasare, cu Israelul. Gigi Becali s-a enervat teribil pe noul selecționer după ce a văzut câte minute în teren a primit jucătorul său favorit.

Gigi Becali a „șters pe jos” cu selecționerul Edi Iordănescu

Gigi Becali a „șters pe jos” cu selecționerul Edi Iordănescu. Tehnicianul de 43 de ani a debutat pe banca tricolorilor în partida amicală cu Grecia, desfășurată, vineri, pe stadionul Steaua. Oaspeții au învins cu 1-0, elevii lui Iordănescu fiind depășiți la multe capitole.

Cea de-a doua partidă amicală a avut loc, în deplasare, cu Israelul, marți. Naționala a terminat la egalitate, scor 2-2, după ce a condus la pauză cu 2-0. Silit de problemele medicale apărute în lot, Iordănescu a folosit garnituri improvizate „din mers”. El l-a folosit inclusiv pe Octavian Popescu, „perla” lui Gigi Becali de la FCSB, convocat în premieră la prima reprezentativă.

Ce l-a enervat pe patronul FCSB

Gigi Becali n-a fost mulțumit de minutele acordate lui Popescu în teren de către selecționer. Fotbalistul de 19 ani a jucat aproape 30 de minute în partida cu Grecia și a intrat abia în minutul 80 al meciului contra Israelului. Acest lucru a stârnit furia patronului FCSB care l-a criticat dur pe Iordănescu pentru nefolosirea mai intensă a celui pe care Becali îl compară cu Lionel Messi.

„Nu poți să ai mari pretenții, nu avem prea mari jucători valoroși, dar dacă îl ai pe Messi și nu îl bagi. Stai acasă, nu te mai face antrenor. Noi îl avem pe Tavi Popescu care e Messi de la Barcelona, dacă îl bagi să joace poate să-ți câștige meciul. Așa cum este echipa, că nu are mare valoare. Dar îl ai pe Tavi Popescu, care face cât toată echipa. Îți dă un pas de gol sau un gol și face tot jocul la ceilalți 10.

Dacă tu nu îl bagi că vrei să arăți tu din iubire de sine și din mândria ta că „nu îi fac eu pe plac lui Becali și nu fac eu pe plac presei!”. Că toată presa a luat statistica și vrei să arăți tu… o să vii în cap tu! Că faci din mândria ta împotriva ta”, a spus Gigi Becali, conform sport.ro.

„Fără Tavi Popescu avem zero șanse”

Gigi Becali consideră că fără Octavian Popescu folosit ca titular, România are zero șanse în Liga Națiunilor și de calificare la următorul Campionat European.

„Fără Tavi Popescu avem zero șanse, cu Tavi Popescu ca Maradona care a luat cu Argentina Campionatul Mondial și care la Napoli a câștigat campionate. Fără Tavi Popescu, zero, cu Tavi Popescu, 100%. Este geniu! Sunt jucători buni, foarte buni, mai puțin buni și mai sunt genii, care sunt foarte rari, și el este geniu. Noi l-am avut geniu doar pe Hagi. Atât.

Să califice dacă-l bagă, dacă-l bagă doar 10 minute nu se mai califică niciodată. Dacă îl ai pe Messi și îl ții pe bancă îmi dau seama ce antrenor ești. Dacă îl va ține pe bancă așa de mult pe Tavi, normal că va veni în cap și o să plece cât de curând. O să plece singur”, a precizat Gigi Becali.

Naționala României va disputa meciurile din Liga Națiunilor în lunile iunie și septembrie. Dacă nu va obține unul dintre primele două locuri din grupă, Edi Iordănescu ar putea fi demis de FRF, el având acest obiectiv intermediar în contract.