Gigantul petrolier care revine în România. Decizie clară, după o pauză de 15 ani
După o absență de 15 ani pe piața românească, reprezentanții companiei au decis să se întoarcă. Gigantul petrolier revine în România după ce, în urmă cu 15 ani a vândut unei companii franceze afacerea, pentru suma de 90 de milioane de euro.
După 15 ani de absență, gigantul petrolier revine pe piața din România
Una dintre cele mai cunoscute companii petroliere din lume, a decis să revină în România. Gigantul Royal Dutch Shell urmează să înceapă operațiuni de transport comercial în România. Acesta va lucra sub denumirea de Shell România. Scopul său principal este de a prelua activitatea de la agentul local începând cu luna aprilie a acestui an.
Compania se va baza pe aproximativ 57 de angajați care vor opera din București. Așadar, toate serviciile furnizate de agentul local în ultimii 15 ani vor urma a fi gestionate de către Shell. Grupul petrolier a vândut în 2007 afacerea către compania franceză Rubis. În schimbul sumei de 90 de milioane de euro, francezii au preluat afacerea cu gaz petrolier lichefiat din țări precum România, Germania, Bulgaria, Spania, Cehia și Eleveția.
„Atât clienții noștri globali, cât și cei din România caută să se adapteze la schimbările din piață și apelează tot mai des la noile tehnologii și soluții digitale. Pentru a-i sprijini cât mai eficient în acest demers, Shell valorifică în folosul lor capacitățile sale și know-how-ul global, astfel încât să le poată oferi soluțiile de energie și serviciile de care au nevoie. Ne-am angajat să consolidăm constant relația noastră cu clienții și să răspundem adaptat nevoilor lor”, a spus Patrick Carre, Vice-Președinte Global Commercial Road Transport al Shell.
Pandemia a făcut ca cererea de petrol să fie foarte scăzută
Toate operațiunile Shell România vor fi introduse în entitatea globală Shell. Aceasta își va concentra atenția asupra tranziției energetice la nivelul transportatorilor de mare tonaj. În toamna anului trecut, Royal Dutch Shell a venit cu un anunț care a îngrozit o mare parte dintre angajații săi.
Potrivit anunțului reprezentanților companiei, până în 2022, va desființa aproape 9.000 de locuri de muncă. Această decizie a fost luată în ideea de a reduce costurile anuale care se ridică la 2,5 miliarde de dolari. Shell a decis în primăvara anului trecut să reducă dividendele. Această acțiune s-a întâmplat pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial încoace.
Pandemia a afectat cererea de petrol la nivel mondial, lucru care a dus la această decizie de proporții. Reședința fiscală este în Olanda, în timp ce sediul social al Shell se află în Marea Britanie. Compania este listată la bursa de valori din Londra, Amsterdam și New York. Shell desfășoară operațiuni de exploatare și producție de petrol și gaze în peste 70 de țări.