08 oct. 2023 | 12:33

Gigantul în care frații Dedeman investesc 45 de milioane de euro. Afacerea cu care vor să dea lovitura

Economic
Gigantul în care frații Dedeman investesc 45 de milioane de euro. Afacerea cu care vor să dea lovitura
Frații Dedeman, investiție de 45 milioane de euro la Grand Hotel Gardone. Ce planuri au Dragoș și Adrian Pavăl.

Dragoș și Adrian Pavăl vor să dea lovitura, investind o sumă nu mai mică de 45 de milioane de euro într-un celebru hotel achiziționat în primăvara anului 2023. Frații Dedeman vor să transforme destinația în una de neegalat. Amintim că aici s-au cazat oaspeți de seamă, printre care și Winston Churchill. Foto

Frații Dedeman, investiție de 45 milioane de euro

Societatea Pavăl Holding, controlată de frații Dedeman, Dragoș și Adrian Pavăl, și Apex Alliance au achiziționat în primăvara anului 2023 celebrul Grand Hotel Gardone, deschis în anul 1884 pe malul lacului Garda din Italia. În luna noiembrie 2023 va fi din nou închis.

Pavăl Holding și Apex Alliance au anunțat că vor să investească suma de 45 de milioane de euro în renovarea hotelului de renume, construit în stil clasic, pentru a intra pe lista hotelurilor premium de 5 stele. Costrucția a devenit cunoscută datorită arhitecturii și grădinilor sale superbe.

Care este istoria celebrului Grand Hotel Gardone

În anul 1875, austriacul Luigi Wimmer a stat la Gardone Riviera în timpul administrării unui tratament medical. Așa cum se întâmplă adesea când cineva vizitează pentru prima dată lacul Garda, inginerul a rămas fermecat de frumusețea zonei și blândețea climei.

Astfel, a decis să se stabilească la Gardone Riviera și să proiecteze un mic hotel pe malul lacului Garda. Intuiția sa strălucită a deschis calea transformării satului rural Gardone în una dintre cele mai populare stațiuni de vacanță. Primii oaspeți au putut fi cazați aici în anul 1884.

Oaspeții de seamă de la Grand Hotel Gardone

Succesul atins de Grand Hotel Gardone în doar câțiva ani a condus la primele lucrări de renovare. Cu privire la complexul cu pricina, istoricul Giuseppe Solitro a scris că este, „fără nicio exagerare (…) un sat: 300 de camere, toate orientate spre sud, săli de mese, de lectură, de muzică și de recreere”.

Galeriile cu pereți de sticlă, băile, grădinile cu floră tropicală, iluminate electric și încălzite cu radiatoare – Grand Hotel Gardone a devenit în scurt timp o destinație populară pentru nobili și intelectuali din întreaga Europă. Printre oaspeții de seamă cazați aici se numără: Winston Churchill, Gabriele „Poetul” D’Annunzio, Regele George al Saxoniei, poetul laureat al Premiului Nobel Paul Heyse, romancierii William Somerset Maugham și Vladimir Nabokov.

Lucrările de renovare vor fi finalizate în 2026

Grand Hotel Gardone mai este deschis turiștilor doar în octombrie 2023, după care se va închide pentru a se putea efectua lucrările de renovare, potrivit economica.net. La începutul anului 2024, hotelul va intra într-un proces de restaurare pentru ca, la final, să intre în lista hotelurilor premium de 5 stele.

„Viziunea noastră comună este aceea de a crea o destinație de neegalat pe malul acestui lac, care să răspundă nevoilor exigente ale călătorilor locali și internaționali care caută îmbinarea perfectă a frumuseții naturii cu bogăția culturală și experiența ospitalieră excepțională”, a declarat Karina Pavăl, vicepreședintele Pavăl Holding.

Reprezentanții Pavăl Holding și Apex Alliance au oferit asigurări că vor conserva bogata istorie a celebrului hotel. Lucrările de renovare se vor finaliza în anul 2026, potrivit sursei citate.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Irinel Columbeanu, de la azil la distracție în club. Cum a fost posibil
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro