Gigantul imobiliar care construiește un nou turn în București. Angajările vor curge pe bandă rulantă

de: Stan Nicu
10 04. 2023

Un gigant imobiliar construiește un nou turn în București, astfel că angajările vor curge pe bandă rulantă. Imobilul turn cu 18 etaje și peste 200 de apartamente se construiește pe un teren cumpărat la licitație de la fostul distribuitor Piritex și este situat la capătul autostrăzii A3 din nordul Capitalei. 

Un gigantul imobiliar ridică un nou turn în București. Vor fi multe locuri de muncă

Investitorul imobiliar Eden Capital Development, care a mai construit peste 1.600 de apartamente în București, pregătește construirea unui turn cu 18 etaje și peste 200 de apartamente într-o zonă care mai sunt în construcție aproaximativ 3000 de apartamente.

Eden Capital Development, firmă deținută de Dan Liviu Marius (70%) și de Abu Lail Akram (30%), a cumpărat terenul de 7.000 de metri pătrați la o licitație din 2019. Terenul este situat pe strada Petricani nr. 11A și a aparținut firmei Piritex.

Cui a aparținut locul de contrucție

Importatorul și distribuitorul de materiale pentru decorațiuni interioare Pritex, controlat de Petrică Ușurelu și specializat pe distribuția de pardoseli, a falimentat în anul 2014, după care a fost închis.

Terenul a fost tranzacționat la un preț de circa un milion de euro, fiind evaluat la 1,4 milioane de euro.

A fost emisă autorizația de construcție

Astfel, de curând, Eden Capital Development a primit autorizația de construire pentru o clădire cu funcțiuni mixte, locuințe și comerț, cu un regim de înălțime format din 3 S+P+18 E. Ținând cont de un coeficient de utilizare a terenului de 3,5, specific zonei, proiectul va cuprinde circa 220 de apartamente.

„Nu pot spune când vom începe un nou proiect. În acest moment suntem implicați în proiectele Cortina North și Cortina 126. Nu avem în plan ceva nou“, a declarat Răzvan Munteau, administratorul Eden Capital Development, conform profit.ro.

Ce a mai dezvoltat Eden Capital Development

Investitorul imobiliar mai este cunoscut în piață pentru că a preluat 3 proiecte rezidențiale care se aflau în faliment sau dificultate financiară și le-a dus la bun sfârșit. Este vorba despre ansamblurile rezidențiale Cortina Residence, Four City North și Delta City care însumat compun peste 1.200 de apartamente.

La acestea se adaugă ansamblurile rezidențiale Dinamic City, cu 166 de apartamente, și Cortina Academy, cu 297 de unități locative, ambele fiind finalizate.

Eden Capital Development mai are în construcție mii de apartamente

De asemenea, Eden Capital Development dezvoltă acum peste 1.500 de apartamente doar în ansamblul Cortina North din Pipera și 210 apartamente în Cortina 126.

Nu în ultimul rând, investitorul imobiliar a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu RAMI Dacia pentru a prelua fosta fabrică de diamante sintetice situată în spatele complexului AFI Cotroceni, pe locul căreia se pot construi peste 1.300 de apartamente.