Gigantul din Grecia care a dat lovitura în România. Vânzările au bătut toate recordurile

de: Stan Nicu
20 01. 2023

Am aflat care este gigantul din Grecia care a dat lovitura în România. Vânzările au bătut toate recordurile, în contextul în care acestea s-au întețit în ultimul trimestru al anului trecut. Cum a reușit această performanță grecii care au afaceri în țara noastră.

Grecii au dat lovitura în România. Ce afaceri mari au făcut cu un lanț cunoscut de magazine

Jumbo, retailer grec de jucării și decorațiuni, a dat lovitura în România. Compania și-a accelerat creșterea în România în 2022, ajutat de creșterea puternică a cererii în ultimul trimestru al anului trecut.

De asemenea, vânzările bune au fost înregistrate și datorită deschiderii hipermarketului din Sibiu, acesta fiind cel de-al 16-lea magazin Jumbo din țara noastră.

Jumbo a recuperat pe sfârșitul anului

După o scădere a vânzărilor de 1,5% în primele nouă luni, vânzările Jumbo “au explodat” în trimestrul al patrulea, după cum era și de așteptat în contextul sărbătorilor de iarnă.

Astfel, subsidiara locală a Jumbo a raportat creșteri ale vânzărilor de două cifre în fiecare lună începând cu luna octombrie.

Afacerile Jumbo, mai bune cu fiecare an

De asemenea, vânzările Jumbo s-au majorat, în fiecare an, cu 21% în octombrie și cu 43% în noiembrie, după deschiderea magazinului din Sibiu.

Astfel, vânzările din decembrie au crescut cu 29% față de aceeași lună din 2021, ducând la 10% avansul la nivelul întregului an 2022.

Cum au fost afacerile Jumbo în 2020 și 2021

În plus, în 2021, vânzările Jumbo în România au crescut cu 7%, față de o creștere de 13% în 2020.

Rezultatele din 2021 au fost afectate puternic de blocajele din lanțurile de aprovizionare, precum și de introducerea obligativității prezentării certificatului verde la intrarea în magazin.

La nivelul întregului grup, vânzările gigantului grec Jumbo au crescut cu aproximativ 14% față de 2021 și cu 12% față de 2020, depășind așteptările conducerii.

Câte magazine are Jumbo

În momentul de față, gigantul grec Jumbo deține 83 de magazine fizice. Jumbo are în Grecia 53 de magazine, 16 în România, 9 în Bulgaria, precum și 5 magazine în Cipru.

De asemenea, în Grecia și Cipru, Jumbo deține și magazine online operaționale.

Retailerul grec de jucării este prezent, prin intermediul unor parteneriate cu mai multe companii locale și în alte țări, cum ar fi Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia și Muntenegru, potrivit profit.ro.

Mai apar două magazine Jumbo în România

Nu în ultimul rând, retailearul grec Jumbo vrea să deschidă două noi hipermarketuri în țara noastră în 2023.

Tot în 2023 ar urma să fie lansat și magazinul online optimizat pentru piața locală din țara noastră, pe care grecii l-au anunțat ca fiind gata de dinainte de pandemia de coronavirus.