Gigantul din Germania care ia cu asalt România. Vor fi multe angajări și investiții de sute de milioane de euro

de: Ștefan R. Apostol
08 02. 2023

Gigantul din Germania care ia cu asalt România! În septembrie 2022, unul din cele mai mari grupuri hoteliere din Germania își anunța intrarea pe piața românească de profil. Astfel, gigantul din Germania reușea o achiziție sute de milioane de euro. Numai că noua companie intrată pe piața românească nu se oprește aici, anunțând planurile de extindere a afacerilor, cu alte cuvinte vor fi multe angajări și investiții de sute de milioane de euro.

HR Group, gigantul din Germania care ia cu asalt România

Cu un portofoliu impresionant, cu 145 de hoteluri în peste 100 de orașe și 10 țări, HR Group este gigantul din Germania care ia cu asalt România, conform intențiilor anunțate de CEO-ul grupului, Ruslan Husry, într-un interviu recent pentru Profit.ro:

„Obiectivul nostru este să devenim principalul proprietar/operator multi-brand din Europa Centrală. Având în vedere acest lucru, analizăm toate țările care prezintă potențial de creștere.

Intenționăm să ne extindem cu 3-5 hoteluri pentru fiecare țară nouă, în funcție de rezultatele individuale. Acest lucru este valabil și pentru România”, spune Ruslan Husry, proprietarul și CEO-ul HR Group, pentru publicația amintită.

Așa cum scriam în introducere, în septembrie 2022 HR Group prelua pachetul majoritar al lanțului hotelier „Viena House”, inclusiv hotelurile din România, unul dintre ele, „Viena House Easy Hotel”, situat în vecinătatea aeroportului Otopeni.

Încă de anul trecut, Ruslan Husry anunța că HR Group, gigantul german care ia cu asalt România, avea deja ample proiecte de construcții, fiind vorba de nu mai puțin de peste 25.000 de camere. Așa cum declară CEO-ul, în 2023 compania continuă să depună eforturi pentru extindere, inclusiv în România.

Vezi și: Compania din Ungaria care intră în România. Maghiarii vor să facă legătura cu Transilvania

Ruslan Husry anunță investiții de sute de milioane de euro și noi locuri de muncă

Piața românească hotelieră promite oportunități de investiții de sute de milioane de euro și noi locuri de muncă, în cadrul noului plan de extindere anunțat de Ruslan Husry. În afară de planurile companiei pentru România, HR Group are în vedere și investiții și achiziții de noi hoteluri și în afara granițelor Europei.

Vezi și: Cele mai căutate locuri de muncă din România. Ce salariu oferă angajatorii pentru cea mai comună meserie

La finalul anului trecut, într-un comunicat, Ruslan Husry, HR Group CEO, declara că intenționează să preia cota de 50% deținută de U City PCL în Absolute Hotel Services, cu sediul în Bangkok, care include hoteluri ale mărcilor Eastin Hotels & Residences și U Resorts.

Cu alte cuvinte, în afară de investițiile din România, gigantul din Germania își va adăuga în portofoliu alte 32 de hoteluri și cluburi de golf existente, precum și 35 de proiecte în Thailanda, Vietnam, Indonezia, India, dar și în Hong Kong și Turcia.