25 aug. 2022 | 14:52

Gigantul din Dubai care vine să construiască în România. E oficial, totul e gata până în 2024

Știri Locale
Gigantul din Dubai care vine să construiască în România. E oficial, totul e gata până în 2024
Valoarea totală a proiectului, banii venind din fonduri europene, este de aproximativ 130 de milioane de euro.

Gigantul din Dubai care vine să construiască în România! Poate prin periplurile voastre virtuale ați auzit de Palm Jumeirah, insule artificiale în largul mării din Dubai, din Emiratele Arabe Unite. Aici se află reședințe private și hoteluri. Din aer, arhipelagul seamănă cu un palmier stilizat în interiorul unui cerc. Palm Jumeirah a fost construit la începutul secolului al XXI-lea. Acest proiect a fost finanțat în mare parte din veniturile substanțiale ale Dubaiului din petrol. Compania care realiza acest proiect, este gigantul din Dubai care vine să construiască în România. Conform autorităților locale de pe litoralul românesc, contractul este oficial, iar totul va fi gata până în 2024.

Palm Jumeirah, o capodoperă arhitectonică

Majoritatea arhitecților lumii spun că Palm Jumeirah, proiectul din Dubai este o adevărată capodoperă arhitectonică. Trunchiul, coloana vertebrală, frunzele și semiluna sunt denumirile sub care sunt cunoscute principalele sectoare din Palm Jumeirah.

Trunchiul larg, legat de continent printr-un pod, servește drept intrare în dezvoltare. Un alt pod leagă trunchiul de coloana vertebrală, o axă centrală îngustă din care ies 17 fronde. Semiluna este un dig care aproape înconjoară celelalte sectoare.

Este împărțită în trei secțiuni, astfel încât să faciliteze circulația apei de mare. Un tunel pentru vehicule leagă coloana vertebrală de semilună, iar un monorail de tranzit circulă aproximativ 4,8 km de la continent la semilună, trecând prin coloana vertebrală și trunchi.

Semiluna are o lățime de 200 de metri și o lungime totală de aproximativ 17 km. În total, au fost create cel puțin 560 de hectare de terenuri noi, într-o zonă cu un diametru de aproximativ 5 km. Planul general a fost întocmit de Helman Hurley Charvat Peacock, o firmă de arhitectură americană.

Insulițele au fost realizate în principal din nisip dragat de pe fundul Golfului Persic, dar partea semilunii care este expusă la marea liberă a fost consolidată cu pietre și bolovani de pe continent.

Lucrările au început în 2001, iar terenul și infrastructura de bază au fost gata în 2004. Construcția clădirilor a început în 2006, iar primii rezidenți au sosit în 2007. Dacă stăm să ne gândim la toată această construcție, putem spune cu certitudine că este una din cele mai importante realizări din Dubai.

Nakheel, gigantul din Dubai care vine să construiască în România

Dezvoltatorul Palm Jumeirah a fost Nakheel, o companie imobiliară deținută în prezent de guvernul din Dubai. Nakheel, cu sediul în Dubai, este „un dezvoltator de top la nivel mondial, ale cărui proiecte inovatoare și de referință formează un portofoliu de comunități și dezvoltări rezidențiale, de retail, de ospitalitate și de agrement care sunt esențiale pentru realizarea viziunii Dubaiului”, se arată pe site-ul companiei.

Se pare că dezvoltatorul a bătut palma cu autoritățile locale de pe litoralul românesc, iar proiectul este deja oficial. Nakheel se vor ocupa de reamenajarea plajei din sudul litoralului românesc, care e întinde pe aproximativ 11 kilometri, incluzând stațiunile:

  • Eforie Nord,
  • Eforie Sud,
  • Olimp,
  • Venus,
  • Cap Aurora,
  • Saturn,
  • Neptun,
  • Costinești,
  • Mangalia,
  • 2 Mai,
  • Mamaia.

 

Conform primelor date, toate plajele reamenajate se va întinde pe o suprafață cuprinsă între 100 și 120 de metri, termenul de finalizare fiind anul 2024. Valoarea totală a proiectului, banii venind din fonduri europene, este de aproximativ 130 de milioane de euro, se arată în documente.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Angajații din România s-au sucit. Nu mai vor această muncă
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
FINAL de război în Ucraina. Zelenski, anunț ISTORIC: Un sfârșit rapid și drept
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro