Gigantul auto cu mii de angajați în România care face concedieri. Se închid fabricile!

Gigantul auto cu mii de angajați în România care face concedieri. Se închid fabricile!
Un gigant auto face concedieri

Gigantul auto Schaeffler, cu mii de angajați în Europa, va face concedieri și în România. Producătorul de componente auto va renunţa la încă 4.400 de angajaţi în Europa până în anul 2022 şi va închide sau va vinde unele fabrici, din cauza crizei provocate de epidemia de coronovairs, informează Bloomberg.

Un gigant auto cu peste 5000 de angajați în România face concediei. Cu ce probleme se confruntă compania

Grupul german Schaeffler nădăjduiește să facă economii în fiecare an de până la 300 de milioane de euro, în timp ce costurile legate de restructurare sunt aprximate la 700 de milioane de euro.

În urma măsurilor de restructurare vor fi afectate în special 12 fabrici de producţie din Germania şi încă două fabrici din alte regiuni din Europa.

Schaeffler are peste 5000 de angajati in fabrica de la Brasov
Schaeffler are peste 5000 de angajati in fabrica de la Brasov

Schaeffler și-a redus capacitatea de producție în fiecare an

În ultimii ani, compania Schaeffler şi-a redus capacitatea de producţie, iar după implementarea unei scheme de plecări voluntare numărul angajaţilor s-a redus de la 84.223.

În pofida redresării cererii în ultimele luni, incertitudinile privind evoluţiile viitoare ale pandemiei şi, ca rezultat, deteriorarea mediului de afaceri rămân ridicate„, informează printr-un comunicat compania germană.

Cu cât au scăzut veniturile în primele 6 luni din 2020

Astfel, în primele şase luni ale acestui an, veniturile companiei Schaeffler au scăzut cu peste o cincime, însă compania germană a reuşit să genereze un profit redus.

Rivala Schaeffler, care este producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG, a anunţat de asemenea săptămâna trecută că-şi va reduce costurile cu peste un miliard de euro pe an până în 2023 şi va extinde un program de concediei care ar putea afecta până la 30.000 de posturi din întreaga lume.

Cu ce probleme se mai confruntă industria auto, în afară de pandemia de coronavirus

Pe lângă efectele cauzate de pandemia de coronavirus, industria auto se mai confruntă cu o problemă gravă. Industria auto este presată să investească în noi tehnologii, pe măsură ce era motoarelor cu combustie internă se apropie de final, iar serviciile de car-sharing reduc cererea de noi autovehicule.

Fondată în anul 1946, compania Schaeffler AG, cu 170 de unităţi de producţie în lumea întreagă, este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de echipamente originale şi automotive, specializat în producţia de componente şi sisteme de înaltă precizie în aplicaţii pentru motoare, transmisie şi şasiu, precum şi soluţii de rulare şi rulmenţi pentru un număr foarte mare de aplicaţii industriale în industriile de inginerie, cea auto, precum şi cea aerospaţială.

Câți angajați are Schaeffler în țara noastră și unde are fabrica

În prezent, compania Schaeffler operează în 13 locaţii din cinci țări, respectiv Ungaria, Slovacia, România, Rusia şi Republica Cehă. La fabrica de la Brașov, Schaeffler are aproximativ 5.000 de angajați.