22 mart. 2023 | 08:52

Gică Popescu, reacție fermă, după ce Federația Maghiară și-a anunțat fanii că pot aduce la stadion steaguri cu harta „Ungariei Mari”. „Autoritățile române trebuie să intervină urgent”

Știri generale
Gică Popescu, reacție fermă, după ce Federația Maghiară și-a anunțat fanii că pot aduce la stadion steaguri cu harta „Ungariei Mari”. „Autoritățile române trebuie să intervină urgent”

Anunțul Federației Maghiare de Fotbal, care și-a informat fanii că pot intra la meciuri cu steagurile „Ungariei Mari”, a stârnit un val de indignare în România. Gică Popescu a cerut urgent intervenția autorităților de la noi din țară, în timp ce președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a declarat că nu înțelege „ce au avut în cap” cei de la UEFA când au fost de acord cu această decizie.

Cum a reacționat Gică Popescu în momentul în care Federația Maghiară de Fotbal și-a anunțat fanii că pot intra la meciuri cu steagurile „Ungariei Mari”

Planul pe care vice-președintele Federației Maghiare de Fotbal l-a anunțat încă de acum două luni a avut succes! Fanii au fost anunțați oficial că pot intra pe teren cu steagurile „Ungariei Mari”. Oficialii forului de la Budapesta au explicat că UEFA și FARE, grupare împotriva discriminării în fotbalul european, au fost de acord cu această măsură. Gică Popescu a reacționat în urma acestei vești. Fostul internațional a fost căpitanul echipei naționale, iar acum se află în conducerea clubului Farul, dar este și consilierul onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă.

„E o decizie care are legătură mult mai mult cu partea politică decât cu cea sportivă. Noi nu putem reacționa pentru că sportul nu are nicio treabă cu această decizie luată de UEFA.

Autoritățile române trebuie să intervină urgent și eu sunt convins că o vor face. Sunt convins că se vor opune. Nu poți susține că nu are nicio legătură politică folosirea acelui simbol pentru că în sine tu ceri ceva ce e politic”, a declarat Gică Popescu, potrivit Prosport.

Dumitru Dragomir a avut o reacție foarte „colorată”, dar a încercat să nu tensioneze situația.

„Să-și pună în c*r cârpele și steagurile! Este o problemă spinoasă, dar nu cred că este un capăt de țară, doar suntem în comunitatea europeană. Gura poporului o închide doar pământul”, a completat fostul șef al LPF, pentru ProSport.

Cum a reacționat Csaba Asztalos, după decizia UEFA

Președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a reacționat după această veste. Csaba Asztalos a declarat că nu înțelege decizia UEFA.

„Cei de la UEFA nu au luat o decizie înțeleaptă. Nu știu ce au avut în cap! În plus, nu știu ce argumente a avut Federația Maghiară. Harta Ungariei Mari trebuie folosită doar la lecțiile de istorie, pentru elementele didactice.

În acest caz, eu cred că vorbim de o conotație revizionistă și nu contribuie la dialogul între state”, a declarat Csaba Asztalos, potrivit Prosport.

Ce este „Ungaria Mare”

Federația Maghiară a anunțat că fanii pot intra cu aceste steaguri chiar de la meciurile oficiale de la finalul lunii martie.

„Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care vorbește despre revenirea Ungariei la frontierele avute înainte de anul 1918. O astfel de hartă cuprinde teritorii din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia, dar și o parte din Transilvania, regiune din România.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Dej și Ceaușescu se urau profund. De la ce a pornit conflictul
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Statul te caută de bani. Românii sunt obligați să plătească. Trebuie să declare banii
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Motivul pentru care Mihai Găinușă și Șerban Huidu nu își mai vorbesc din 2014, după ani de prietenie
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro