Gică Hagi, propunere neașteptată. Măsura care trebuie luată în România

Gheorghe Hagi vrea măsuri foarte stricte ca problemele din sezonul recent încheiat să fie evitate

Finalul de sezon din Liga 1 a fost dat peste cap din cauza pandemiei de coronavirus. Dinamo nu a putut să joace nu mai puţin de cinci partide după ce mai mulţi jucători din lot au fost depistaţi pozitiv. În cele din urmă, o decizie controversată a Federaţiei Române de Fotbal a asigurat salvarea „câinilor”. S-a trecut la sistemul cu 16 echipe, astfel că doar ultima clasată rămâne în pericol. Ba chiar şi Chindia este aproape de a scăpa de retrogradare după baraj.

Liga 1 se reia pe 22 august cu 16 echipe! FRF a scăpat-o pe Dinamo de retrogradare

Gheorghe Hagi consideră că FRF şi LPF au dat dovadă de prea multă indulgenţă cu echipele care au avut focare de infecţie. „Regele” consideră că jucătorii care sunt testaţi pozitiv ar trebui să fie amendaţi, iar echipele la care există focare să piardă meciurile la „masa verde”.

„Am văzut că toată lumea vorbește de bani! Nu contează câți bani iei, poți să gestionezi și cu mai puțin! Ce jucăm? Se mai amână meciul? Mai stă jucătorul? Să se spună foarte clar! Protocolul să fie foarte clar, simplu și concis. Să nu mai iasă haos ca înainte! Plecăm la un campionat, dacă îl începi nu poți să-l oprești. Dacă se îmbolnăvește cineva, clubul poate să-l pedepsească!

Dar nu oprești campionatul! Campionatul se joacă! Am obligația să am 35-40 de jucători. Trebuie să joci. Nu se pot infecta toți, trebuie să responsabilizezi jucătorul. Dacă nu ai 13 jucători, pierzi meciul! Pierzi meciul, nu e problema mea! Mergem înainte și jucăm”, a declarat Gheorghe Hagi la Telekom Sport.

Noul sezon din Liga 1, cu 16 echipe, va începe pe 22 august. UTA şi FC Argeş sunt echipele care au obţinut promovarea. În cazul în care Chindia trece de Dacia Mioveni, după ce a învins cu 2-0 în tur, nimeni nu va retrograda în eşalonul secund.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI