02 dec. 2023 | 09:08

Gică Hagi câștigă mai puțin decât un muncitor cu ziua. ‘Regele’ a rupt tăcerea: ‘E o anomalie’

Monden
Gică Hagi câștigă mai puțin decât un muncitor cu ziua. ‘Regele’ a rupt tăcerea: ‘E o anomalie’

Gică Hagi este unul dintre cele mai mari nume ale fotbalului românesc. A scris istorie și continuă să aibă influențe majore în acest domeniu, motiv pentru care mulți cred că încasează lunar sume fabuloase. Care este, de fapt, adevărul despre situația financiară a internaționalului român.

Ce salariu are, de fapt, Gică Hagi

Gică Hagi se numără printre cele mai cunoscute personaje din lumea fotbalului românesc. Este un nume important al acestui domeniu, pe care îl cunosc o mulțime de oameni. A scris istorie în ceea ce înseamnă sport și acum se implică în dezvoltarea clubului Farul Constanța.

Gică Hagi se află în situația de a primi cel mai mic salariu din Superliga, deși mulți se așteptau la sume colosale. Cu toate acestea, el însuși a stabilit acest nivel salarial, ajungând să primească lunar nu mai puțin de doar 500 de euro, mai puțin decât un muncitor care lucrează cu ziua pe șantier.

În calitate de patron și manager al echipei Farul, Hagi a exprimat dorința de a se concentra exclusiv pe rolul de antrenor și de a delega responsabilitățile administrative ale clubului. El consideră că actuala situație financiară este o anomalie în ceea ce privește compensația sa și susține că ar trebui să fie remunerat în concordanță cu valoarea sa reală.

„Nu a crescut salariul, eu am bonusuri, doar bonusuri. 500 de euro, da, atât e salariul. E o anomalie care trebuie reglată și ea în viitorul apropiat. Nu poți să fii și proprietar, și manager. A fost, a mers, a fost bine, dar până la un anumit punct.

Trebuie reglată în cel mai scurt timp. Dacă-mi fac meseria, trebuie să fiu plătit pe valoarea mea. Nu să fiu și patron, și managerul echipei. Trebuie să schimbăm asta în cel mai scurt timp”, a spus Hagi pentru PlaySport.

Gică Hagi câștigă mai puțin decât un muncitor cu ziua. ‘Regele’ a rupt tăcerea: ‘E o anomalie’

Gheorghe Hagi

Gică Hagi cere ajutorul pentru Farul Constanța

Gică Hagi face apel către milionari să se implice în echipa de fotbal Farul prin adoptarea unui model de proprietate deschis. Propunerea sa vizează atragerea investitorilor bogați pentru a sprijini financiar clubul și a contribui la dezvoltarea acestuia.

Vezi și: Cât a plătit Ianis Hagi pe cămașa cu care s-a îmbrăcat la petrecerea Naționalei României. Mulți români nu câștigă atât într-o lună

Hagi dorește să creeze un cadru de ownership care să permită participarea mai largă a persoanelor cu resurse financiare semnificative, facilitând astfel o colaborare extinsă în cadrul echipei.

Această abordare deschisă la ownership ar putea aduce beneficii multiple, inclusiv o creștere a sustenabilității financiare a clubului și o implicare mai profundă a comunității de afaceri prospere în susținerea echipei de fotbal Farul.

„Ca să ajungi mare și să fii puternic, ai nevoie de oameni puternici, cu bani, ca orice club. Puterea mea e pe partea tehnică. Poate, ca buget, sunt ultimul din România. Nu e bine să fii patron fără bani foarte mulți”, a mai spus Hagi pentru Playsport.

Gică Hagi exprimă speranța că experiența dificilă din meciul cu Voluntari, unde echipa Farul a suferit o înfrângere umilitoare cu scorul de 4-2, a funcționat ca un adevărat „duș rece” pentru jucătorii săi. El anticipează că această înfrângere îi va trezi și îi va motiva să înțeleagă că trebuie să-și intensifice eforturile pe teren.

Cunoscut sub numele de „Regele,” Hagi își dorește acum ca echipa să obțină puncte în meciul viitor din Iași, indicând clar obiectivul de a îmbunătăți performanța și de a recupera după rezultatul dezamăgitor anterior.

Ce avere are, de fapt, Gică Hagi

Averea lui Gică Hagi a fost mereu un mister, pentru că fostul internațional mereu s-a plâns de faptul că nu are bani. Cu toate acestea, ar fi printre cei mai mari milionari ai țării noastre, care în 2022 avea o avere cuprinsă între 29 și 35 de milioane de euro.

Te-ar putea interesa și: Ce a scris presa din Elveția despre Ianis Hagi. Momentul care i-a uimit pe jurnaliști

Gică Hagi a recunoscut, însă, că toți banii pe care i-a câștigat din fotbal i-a investit în același domeniu. Sportivul spune că tot ce are a câștigat din fotbal, care e marea lui pasiune și pentru care ar fi dispus să cheltuie orice sumă, indiferent de cât ar fi de mare.

„90%din banii câștigați din fotbal i-am băgat în acest club. Pentru că fotbalul mi-a dat tot. Pentru mine, e munca nu banul. Mie îmi place să muncesc și să produc. Sunt cine sunt datorită fotbalului. Din placere s-a transformat în iubire, iar acum e pasiunea mea să ajut acești tineri să ajungă mari”, a spus fostul  mare fotbalist la Telekomsport.

Potrivit declarațiilor făcute de Giovanni Becali, Gică Hagi a obținut venituri substanțiale pe vremea când era la Galatasaray. Vorbim aici de câștiguri în valoare de 20 de milioane de dolari în decursul celor cinci ani de contract cu acest club.

Această sumă cuprinde și bonusurile de 4 milioane de dolari pentru participarea și câștigarea Cupei UEFA și Supercupei Europei, adăugându-se, de asemenea, 800.000 de dolari pentru cele patru titluri de campion, cu o primă de 200.000 de dolari pentru fiecare campionat câștigat.

În total, în perioada 1996-2001, managerul Farului Constanța a beneficiat de o compensație financiară de aproape 25 de milioane de dolari. Astfel, cu ajutorul acestor bani ar fi reușit să deschidă academia sa de fotbal care, însă, acum nu se reflectă deloc munca și dedicarea în salariul său lunar de doar 500 de euro, la care nimeni nu se aștepta vreodată.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro