Fugarul Ghiță joacă pe degete justiția. Se poate întoarce în țară fără frica arestului

Fugarul Ghiță joacă pe degete justiția. Se poate întoarce în țară fără frica arestului

Sebastian Ghiță, fostul deputat fugit în Serbia, se poate plimba liber prin România fără să poată fi arestat.  Deși e cercetat în mai multe dosare penale, polițiștii nu se pot atinge de el.

Curtea de Apel Ploieşti a revocat, definitiv, ultimul mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Sebastian Ghiţă.  Era ultimul mandat în acest sens pe numele fostului deputat, iar decizia luată joi de magistrați este definitivă.  Practic, judecătorii au admis contestația făcută de fostul deputat prin intermediul avocaților din România.

Nu înseamnă, însă, că procesul lui nu va merge mai departe.  Judecata fostului deputat va continua, dar, deocamdată, împotriva sa nu mai e luată nicio măsură preventivă.

Ghiță s-a jucat de-a șoarecele și pisica cu justiția din România

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017.  Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost apoi eliberat pe cauţiune. De atunci, a avut diverse intervenții la televiziunile din țară și a fost fotografiat la Belgrad în prezența mai multor persoane din România.

Sebastian Ghiță are mai multe dosare la activ, iar în unele încă așteaptă o decizie definitivă.  A fost acuzat, între altele, de dare de mită, folosire de informații confidențiale în scopuri neautorizate, șantaj și cumpărare de influență.  Din când în când intervine pe la televiziunile din țară pentru a-și da cu părerea despre evoluțiile de pe scena politică.

Imediat după ce a aflat că a fost revocat și ultimul mandat de arestare preventivă emis pe numele său, Sebastian Ghiță a avut o intervenție la RTV, unde a fost întrebat și dacă are de gând să se implice în politică.  A înființat încă din 2015 un partid – Partidul România Unită.

”Doar am reusit să dovedesc că în acest ultim dosar probele falsificate au determinat niște judecători curajoși să dea o decizie corectă (…) sigur nu am să tac. Cred și sper că vom găsi resurse să facem lucruri bune. Avem o alianță PRM – PRU și sunt convins că românii se vor trezi și vor vota niște patrioți, oameni care nu fac rău țării lor, va avea succes”.
Sebastian Ghiță

Urmăriți Playtech.ro și pe