GHID COMPLET: așa afli la ce secție de votare trebuie să mergi duminică, 26 mai

GHID COMPLET: așa afli la ce secție de votare trebuie să mergi duminică, 26 mai

Autoritatea Electorală Permanentă pune la punct ultimele detalii legate de alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai. A fost publicat un ghid complet pentru a identifica cea mai apropiată secție de votare, din țară sau din străinătate.

Se fac ultimele pregătiri pentru alegerile europarlamentare de duminică, iar Autoritatea Electorală Permenentă publică mereu informații esențiale despre scrutin. E important de știut că poți vota atât în țară, cât și în străinătate, dar și în alt oraș, dacă nu ești la adresa de domiciliu.

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat un ghid complet pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție din 26 mai. La dispoziția cetățenilor este pus site-ul registruelectoral.ro – unde se pot găsi toate informații legate de votul de duminică.

Cum afli la ce secție de votare mergi duminică

Pe site-ul lansat de Autoritatea Electorală Permanentă sunt de găsit informații importante despre votul de duminică. Acolo poți găsi cea mai apropiată secție de votare, din țară sau din străinătate, dar și ce trebuie să faci la urne.

De asemenea, AEP pune la dispoziția cetățenilor și toate cererile tip, care trebuie completate de cei care vor să-și exercite altfel votul.

Pentru a-ți găsi secția de votare, site-ul AEP te roagă să te autentifici cu numele, Codul Numeric Personal și apoi cu un cod generat automat de site. Odată ce te-ai înregistrat, poți afla care e secția ta de votare.

Mai multe organizații au început campanii de informare pe marginea alegerilor europarlamentare de pe 26 mai și asupra procesului de desfășurare.

Românii vor vota pe 26 mai pentru alegerea unui număr de 33 de membri în Parlamentul European. Cu foarte mici excepții, aceștia vor face parte din partide consacrate, precum PSD, PNL, ALDE, USR-PLUS sau UDMR. Vârsta minimă pentru a participa activa la vot este de 18 ani. Un candidat trebuie să aibă vârsta minimă de 23 de ani.

Primele rezultate ale scrutinului din 26 mai vor fi difuzate la ora 21:00.