Gheorghe Turda, diagnostic crunt din partea medicilor. Cum a ajuns să arate la 72 de ani

Gheorghe Turda, diagnostic crunt din partea medicilor. Cum a ajuns să arate la 72 de ani

Gheorghe Turda a primit un diagnostic crunt din partea medicilor. Cum a ajuns cântărețul de muzică populară să arate la 72 de ani.

Gheorghe Turda, diagnostic crunt din partea medicilor

În urmă cu trei ani, Gheorghe Turda a mers la medic pentru că avea după ureche o aluniță ce îi dădea bătăi de cap. După câteva analize amănunțite, cântărețul de muzică populară a primit diagnosticul: carcinom cutanat (cancer se piele). Solistul a fost operat de urgență, apoi a urmat câteva tratamente. Următoarele luni au reprezentat greul, dar artistul a continuat să lupte. Anul trecut s-au văzut și rezultatele muncii sale, la acea vreme interpretul anunțând că la ultimul control medical a fost declarat vindecat de cancer.

„M-a deranjat un neg cât un bob de piper în perciun. La un moment dat s-a spart bubița și m-am speriat. Am venit imediat la consult. Am avut încredere în doamna doctor și în metoda folosită de dânsa, tehnica Mohs. De la programare până la operație a durat o săptămână. Am trecut peste această fază. Dumnezeu ne-a ajutat”, spunea Turda.

Cum a ajuns să arate la 72 de ani

Fericirea a durat numai câteva luni, căci, la începutul acestui an, artistul, care a împlinit 72 de ani luna aceasta, a primit o altă veste tristă: cancerul a suferit o recidivă. Din acel moment, Gheorghe Turda a devenit o prezență rară la evenimente, concerte și apariții pe sticlă. Acum, cântărețul de muzică populară are câteva kilograme în minus, este palid, dar același zâmbet îi acoperă față.

Gheorghe Turda, diagnostic crunt din partea medicilor. Cum a ajuns să arate la 72 de ani
Foto: Impact.ro

Peste 2500 de români dezvoltă o formă gravă de cancer de piele în fiecare an. Ultimele estimări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prin Agenția Internațională pentru Cercetarea în Domeniul Cancerului (IARC), arată că incidența și mortalitatea cancerului de piele au crescut. Mai mult, numărul deceselor din această cauză s-a dublat din 1990 până în prezent. În pofida acestor date alarmante, cancerul de piele are una dintre cele mai mari rate de vindecare dacă este depistat la timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI