Gheorghe Dincă va fi testat cu detectorul de minciuni. Bărbatul și-a dat acordul

de: Claudiu Surmei
31 07. 2019

Gheorghe Dincă va fi testat cu detectorul de minciuni, a anunțat, miercuri, procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă. Bărbatul care a răpit cele două fete în Caracal și-a dat acordul pentru a face testul cu aparatul poligraf. El se află în acest moment la Spitalul Penitenciar Jilava, unde este supus unei expertize psihiatrice.

Gheorghe Dincă va fi testat cu detectorul de minciuni

Procurorul-șef al DIICOT a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a oferit mai multe detalii despre cazul de la Caracal. El a declarat că în acest moment nu există concluzii preliminare că fragmentele de oase găsite în curtea bărbatului ar aparține celor două fete răpite. În schimb, în urma probelor recoltate din locuința infractorului a rezultat că Alexandra Măceșanu a fost sechestrată în acel imobil.

Felix Bănilă a mai spus că procurorii nu cred că Alexanda a fost arsă și că nu au probe din care să rezulte că tânăra de 15 ani și Luiza Melencu ar fi moarte.

Gheorghe Dincă urmează să fie testat cu detectorul de minciuni. Întrebat dacă bărbatul de 65 de ani și-a dat acordul pentru a fi testat cu aparatul poligraf, Felix Bănilă a răspuns: „Da, urmează să fie testat (cu aparatul poligraf -n.r.), avem şi consimţământul dat de inculpat în acest sens.”

Procurorul-șef a precizat că infractorul a devenit confuz în momentul în care anchetatorii i-au cerut să indice locul în care a aruncat cadavrele celor două tinere.

S-a stabilit cert, prin probe, prezenţa cel puţin a victimei de 15 ani atât în maşina inculpatului, cât şi în casă. Gropile din curte sunt nişte tuburi betonate realizate cu mult timp înainte. E şi un canal care să îl ajute cu repararea maşinilor, acolo nu a fost identificat nimic. Nu ne putem axa în mod exclusiv pe declaraţiile inculpatului. Inculpatul se pare că a fost cooperant, însă la momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele, a devenit confuz, a spus Bănilă.