Gestul de la încoronarea Regelui Charles pe care nu îl va vedea nimeni. Este sacru, ce se va întâmpla

de: Manolică Anca
30 04. 2023

Pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea și cele trei zile de sărbători care o vor însoți sunt în plină desfășurare. Sunt pregătite, de asemenea, toate elementele simbolice care se vor folosi la ceremonia încoronării de la abația regală Westminster. Iată ce moment extrem de important, sacru, al zilei nu va putea fi văzut de către publicul larg.

Gestul de la încoronarea Regelui Charles care nu va fi văzut de nimeni. Este un moment sacru

Mai este doar o săptămâna până la mare ceremonie de încoronare a fiului regretatei Regina Elisabeta, care va avea loc pe 6 mai, iar pregătirile sunt în toi. Între timp, Regele Charles și Regina Consoartă au inspectat paravanul artizanal care se va folosi pentru a ascunde unul dintre momentele sacre ale zilei.

Acesta nu va putea fi văzut de publicul larg, fiind unul dintre cele mai importante momente din ceremonie. Este vorba despre ungerea cu ulei sfânt, care are loc înainte de învestire și încoronare.

Reprezentând un copac pentru a reprezenta cele 56 de țări membre ale Commonwealth-ului, designul a fost ales personal de rege și este inspirat de fereastra vitraliului Sanctuar din Capela Regală de la Palatul St James, care a fost dăruit regretatei regine Elisabeta pentru a marca Jubileul de Aur în 2002, informează Reuters.

Uleiul a fost consacrat la Ierusalim

Untdelemnul a fost creat folosind măsline din două plantații de pe Muntele Măslinilor, una dintre ele aflată la Mănăstirea Maria Magdalena, care este locul de înmormântare al mamei Prințului Philip, Prințesa Alice a Greciei. A fost parfumat cu uleiuri esențiale, printre care susan, trandafir, iasomie, scorțișoară și floare de portocal.

Uleiul crismal care va fi folosit pentru a-l unge pe Majestatea Sa Regele pe 6 mai 2023 a fost consacrat la Ierusalim astăzi, vineri, 3 martie 2023”, a transmis Palatul Buckingham într-un comunicat, luna trecută.

Ceremonia a avut loc în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, uleiul fiind sfințit de Patriarhul Ierusalimului, Preafericirea Sa Patriarhul Theophilos al III-lea, și de Arhiepiscopul anglican la Ierusalim, Preafericitul Hosam Naoum.

Citește și: Scrisoarea Reginei Elisabeta, desecretizată înainte de încoronarea Regelui Charles. Detaliul care le-a atras atenția tuturor

Va fi uns pe mâini, cap și piept

Royal Collection Trust a deschis modul în care Arhiepiscopul de Canterbury toarnă uleiul pe Lingura Încoronării și îl unge pe suveran pe mâini, pe piept și pe cap.

„Tradiția datează din Vechiul Testament, unde este descrisă ungerea lui Solomon de către preotul Țadoc și profetul Natan. Ungerea era unul dintre sacramentele sfinte medievale și sublinia statutul spiritual al suveranului.

Pnă în secolul al XVII-lea, suveranul era considerat a fi numit direct de Dumnezeu, iar acest lucru era confirmat prin ceremonia ungerii. Deși monarhul nu mai este considerat divin în același mod, ceremonia încoronării confirmă, de asemenea, că monarhul este capul Bisericii Angliei.”, a explicat RCT.

De altfel, și în cazul Încoronării Reginei Elisabeta din 1953, ungerea a fost singurul moment al ceremoniei care nu a fost prezentat la televiziune. Un baldachin a fost ținut deasupra noii regine.

Citește și: Lovitură finală pentru Harry! Unde va sta fiul Regelui Charles la ceremonia de încoronare, e o mare umilinţă