Gest superb făcut de Asociaţia Caritas Catolica. Persoanele nevoiaşe vor primi consultaţii gratuite

Gest superb făcut de Asociaţia Caritas Catolica. Persoanele nevoiaşe vor primi consultaţii gratuite
Gest superb făcut de Asociaţia Caritas Catolica

În cursul zilei de vineri, Asociația Caritas Catolica, oferă consultații în 12 cabinete medicale în Policlinica asociației. Aceasta este amenajată în clădirea unui spital, reabilitat. Prețurile sunt rezonabile și accesibile pentru toată lumea.

Policlinică pentru toți la Asociația Caritas Catolica

Asociația Caritas Catolica se află sub patronajul Episcopiei Romano – Catolice din Oradea. Începând de vineri, va oferi consultații în 12 cabinete medicale în Policlinica asociației. Mai mult de atât, persoanele nevoiașe vor primi consultații gratuite, însă doar pe baza unei cereri și a unei anchete sociale.

Clădirea se află în Piața Ion Creangă Nr. 2 din Oradea. Aceasta a fost construită de Ordinul Surorilor Vicențiene. Pe vremuri, a funcționat ca și spital. În urmă cu 11 ani, clădirea a fost oferită organizației Caritas, pentru a desfășura activități de natură medicală și socială.

„Noi practic continuăm tradiţia serviciilor de natură medicală pentru care această clădire a fost edificată de către surori, servicii care vizează în primul rând şi înainte de toate pe omul care se află în suferinţă”, a subliniat în discursul său episcopul romano-catolic László Böcskei, după ce a oficiat slujba de sfinţire a spaţiilor medicale.

Persoanele nevoiașe primesc consultații gratuite

Pe lângă Centru de Permanență care oferă consultații gratuite oamenilor, de anul trecut a fost mutat în această clădire și sediul Centrului de Îngrijire la Domiciliu. De asemenea, aici se află și centrul de sprijin al pacientelor oncologice. Ele sunt ajutate să treacă mai ușor peste efectele secundare ale tratamentului.

Noua policlinică oferă consultații medicale de specialitate în următoarele domenii: ortopedie, pediatrie, medicină generală, psihiatrie, medicina muncii, masaj terapeutic și stomatologie. Cei 12 medici vor oferi consultații medicale pacienților din Oradea doar pe baza programărilor prealabile.

Gratuitate au doar cazurile sociale anchetate pe baza unei recomandări din partea conducerii Asociației Caritas Catolica. Renovarea sediului nou din Piața Ion Creangă nr. 2 a început din anul 2017. Policlinica Caritas a fost reînființată ca Societate Civilă Medicală și cu parteneri medicali noi.

„Acum, după o lungă procedură în care am obţinut toate autorizaţiile şi avizele necesare pentru funcţionare, am ajuns în faza în care putem preda şi cabinetele medicale. Sperăm ca, prin intermediul acestui departament, să putem alina suferinţa multor bolnavi,” a declarat directorul general al asociaţiei, preotul József Rajna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI