20 dec. 2021 | 08:38

Gest emoționant al șoferilor de TIR din România. Cum s-au mobilizat pentru a salva viața unui copil

Sănătate
Gest emoționant al șoferilor de TIR din România. Cum s-au mobilizat pentru a salva viața unui copil
Ilie Matei, inițiatorul campaniei Sursă foto: Facebook -Ilie mtaei Omul Șoselelor

În preajma sărbătorilor de iarnă, comunitatea tiriștilor din România s-a mobilizat exemplar pentru salvarea lui Tudor, un băiețel cu probleme grave la inimă. Micuțul mai are nevoie de suma de 5.500 de euro pentru a învinge moartea, iar la înfăptuirea acestui miracol poate contribui oricine. În ciuda injuriilor aduse șoferilor de TIR din țara noastră, acești oameni cu suflet mare au arătat că pot face minuni atunci când își unesc forțele. Un mesaj extrem de emoționant a fost transmis, cu puțin timp în urmă, chiar de către inițiatorul acestei acțiuni caritabile.

Sute de șoferi de TIR și-au unit forțele pentru un act nobil

Un tirist supărat de eticheta șoferilor de TIR, câștigată pe nedrept de-a lungul timpului, a transmis un mesaj pe Facebook în care își roagă colegii și restul prietenilor din mediul virtual să participe la înfăptuirea unei minuni pentru fiul unui coleg. Este vorba despre Tudor, un băiețel cu grave probleme de sănătate la inimă, a cărei viață depinde de o operație care poate fi efectuată în Turcia, în valoare de 23.500 euro.

Potrivit acestuia, timpul în care viața micuțului poate fi salvată este scurt, de trei luni de zile, însă acesta are toate speranțele cu privire la câștigarea acestei bătălii împotriva morții. Pentru ca acest lucru să se întâmple, sute de tiriști au pus mână de la mână pentru a strânge suma de 18.000 euro, atât de necesară în această luptă.

Astfel, Ilie Matei, autointitulat pe pagina sa de Facebook și ”Omul Șoseselor” a mulțumit din suflet persoanelor care s-au alăturat cu tot ce au putut acestei cauze și le cere scuze acelora pe care i-a etichetat în mod greșit și superficial.

„Viața unui micuț este pentru mulți un clișeu”

„Un tirist a făcut un accident, un tirist a rupt un gard, un tirist a scuipat vameșii, un altul nu a respectat legislația….asta citim în presă tot anul, cum suntem demonizați toți cei de pe șosele din dorința de a se face rating!!

Niște tiriști, câteva sute, s-au organizat și din puținul lor, sunt aproape de a salva viata unui micuț pe nume Tudor….despre asta nu cred că va scrie nimeni, că nu e de interes.
Nu vor scrie ei și nici colegii vizibili în online, pentru că superficialitatea și maimuțăreala au prioritate, viața unui micuț se pare că pentru mulți e doar un clișeu, cel puțin așa mi s-a transmis.

Ei bine, tiriștii aia care va încurcă în trafic, care va dau bătăi de cap și care sunt subiect doar de scandal al unor accidente, sunt aproape de a produce un miracol pentru Tudor, copilul unuia dintre ai lor.

Avem până în acest moment strânși aproximativ 18.000 euro, din totalul de 23.500 cât ar costa operația la inima la o clinică din Turcia a micuțului nostru. Spun al nostru, pentru că fiecare dintre noi, cei care au participat, s-au pus în locul acelor părinți care acum o săptămână nu aveau nici o speranța că în cele 3 luni rămase din viață, îl mai pot salva.

Supriza mea a fost și rămâne, implicarea domnului Alex Păun, administratorul firmei Blue River, cel care a făcut o donație consistentă în cazul juniorului. Spun surpriză, pentru că în trecut l-am bălăcarit aici pe om, după o frază pe care cred și sper că ne-o asumăm bărbătește fiecare dintre noi.Îi mulțumesc pentru că nu a rămas indiferent și vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți pe cale de a salva o viață”, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.

„Sunteți oameni și asta se vede în faptele voastre”

În continuare, bărbatul s-a arătat recunoscător pentru tot ceea ce colegii săi au reușit să construiască în doar nouă zile, exprimându-și speranța că într-un viitor foarte apropiat se va aduna suma completă, necesară pentru salvarea vieții lui Tudor.

„Dragilor, suntem aproape de a realiza ceea ce am început acum 9 zile…..să dăm șansă unui copil al unuia de-al nostru de pe șosele, să trăiască o viață normală. Luna viitoare poate fi operat în Turcia, asta prin implicarea unei persoane ce îmi urmărește pagină și care dorește să rămână anonimă. Deja se fac demersurile necesare și sper că împreună să atingem suma de 23.500 euro necesară operației.Ne despart vreo 5500 e de acea suma.

Vă mulțumesc în numele părinților, pentru speranța pe care le-ați dat-o ! Sunteți oameni…și asta se vede în faptele voastre, nu în ideile preconcepute despre tiriști ale unora ce se vor cu ștaif. Dacă doriți să ajutați pe Tudor, finul nostru al celor de pe șosele, puteți dona în conturile afișate în foto, conturile fiind pe numele tatălui, Alexandru Radu, banca Transilvania, filiala Român.

Tiriștii, vor reuși și de dată asta! Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți !”, a transmis Ilie Matei.

Astfel, orice persoană care dorește să se alăture acestei fapte bune în preajma sărbătorilor de iarnă, poate dona puțin din puținul lui pentru salvarea unui îngeraș nevinovat. Vezi mai multe detalii în galeria foto.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Vor fi puși să plătească. Decizie în România pentru acești părinti cu copii: Nu mai putem accepta
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro