Germania, miracolul din Europa în plină pandemie. Câte măști folosesc medicii, într-o singură zi

Germania, miracolul din Europa în plină pandemie. Câte măști folosesc medicii, într-o singură zi
Germania, miracolul din Europa în plină pandemie. Câte măști folosesc medici, într-o singură zi

În 11 martie Cancelarul german Angela Merkel avertiza că până la 70% din populația țării, aproximativ 58 de milioane de oameni, ar putea contracta coronavirusul.

Germania, miracolul din Europa în plină pandemie

Într-o conferință de presă, din data de 11 martie, Cancelarul german Angela Merkel spunea că, întrucât nu există niciun remediu cunoscut, accentul va cădea pe încetinirea răspândirii virusului. Observațiile ei au venit în timp ce Italia intra în a doua zi de blocare națională iar Premierul italian Giuseppe Conte anunța închiderea școlilor, sălilor de gimnastică, muzeelor, cluburilor de noapte și a altor locuri din țară, care miercuri au trecut 10.000 de infecții confirmate.

În acest moment Germania are 682 de decese din coronavirus, confirmați 68,180, recuperați 15,824 și încă activi 51,674.Țările de pe continent sunt blocate. Granițele sunt închise. Sistemele de asistență medicală sunt supraestimate periculos. Economiile se contractă. Și oamenii mor, în număr îngrozitor de mare. În Germania este cam același lucru. Deși nu sunt în blocare completă, școlile, magazinele, restaurantele și teatrele sunt închise. Adunările a mai mult de două persoane sunt interzise. Economia se va micșora și se vor pierde locurile de muncă.

Chiar și cancelarul Angela Merkel s-a autosesizat după ce a aflat că medicul ei a fost infectat. Se pare că Germania nu este imună la ravagiile pandemiei., dar cu toate astea, foarte puțini oameni par să moară. Sâmbătă, din 56.202 de cazuri confirmate de coronavirus, doar 403 de pacienți au murit. Acesta este un procent de fatalitate de 0,72 la sută. În schimb, rata actuală din Italia, unde au murit peste 10.000 de persoane, este de 10,8 la sută. În Spania este de 8%. De peste două ori mai multe persoane au murit în Marea Britanie, unde există de aproximativ trei ori mai puține cazuri decât în ​​Germania.

Germania, miracolul din Europa în plină pandemie. Câte măști folosesc medici, într-o singură zi
Germania, miracolul din Europa în plină pandemie. Câte măști folosesc medici, într-o singură zi

Pe ianuarie 28, un bărbat din Bavaria care lucrează pentru o companie de piese auto care are două uzine în Wuhan, China, a fost confirmat să aibă virusul. În două zile, autoritățile au identificat persoana care l-a infectat pe pacient, i-au urmărit contactele și i-au pus în carantină. Compania a încetat să călătorească în China și și-a închis fabrica din Bavaria. Focarul, câțiva alți angajați au fost pozitivi, a fost controlat în mod eficient. În toată țara, modelul a fost repetat. Direcțiile locale de sănătate și autoritățile federale au lucrat împreună pentru testarea, urmărirea și carantina expusă de cetățeni.

De asemenea, Germania a fost mai bună în protejarea rezidenților săi, care prezintă un risc mult mai mare. Statele au interzis vizitele persoanelor în vârstă, iar factorii de decizie au emis avertismente urgente pentru a limita contactul cu persoanele în vârstă. Mulți par să se fi pus în carantină. Rezultatele sunt clare, pacienții cu vârsta de peste 80 de ani reprezintă aproximativ 3% din cei infectați, deși reprezintă 7% din populație. Vârsta medie pentru cei infectați este estimată la 46 de ani, în Italia, este 63.

Și mai mulți tineri din Germania au testat virusul pozitiv decât în ​​alte țări. În parte, aceasta este atribuită testării mai ample a țării. Dar există și un element de șansă și de cultură. Germania este o națiune de schi, în jur de 14,5 milioane de germani merg la schi în fiecare an, iar Alpii austrieci și nordici din Italia sunt locații populare. În acest an, după ce turiștii au călătorit într-unul dintre centrele focarului european, Tirolul, păreau să readucă virusul cu ei  și să-l răspândească.

Unul dintre cele mai importante focare timpurii s-a produs la unul dintre centrele carnavalului din Berlin, care include parade și petreceri, populare în rândul tinerilor. Sute de cazuri par a fi urmărite de un cuplu care a participat la festivități din orașul Langbroich. „Schiul și carnavalul ar fi putut afecta vârsta medie scăzută a primului val de cazuri confirmate”, a spus Karl Lauterbach, medic și membru al Bundestagului.

Câte măști folosesc medici, într-o singură zi

Atât testarea timpurie, cât și incubarea virusului în rândul tinerilor sunt o parte a modului în care se explică de ce rata mortalității țării este relativ scăzută. Martin Stürmer, un virolog care este directorul unui laborator care efectuează teste coronavirus la Frankfurt a făcut aceste afirmații. În general, țările care testează mai puțin și le rezervă pentru cei deja foarte bolnavi, precum Italia, au rate de fatalitate mai mari.

Deși sistemul de îngrijire medicală din Germania este în general în formă bună, recent modernizat, bine dotat și finanțat, cu cel mai mare număr de paturi de terapie intensivă la 100.000 de pacienți din Europa, nu a fost testat încă. Pacienții au intrat recent doar în spitale. În medie, un pacient cu Covid-19 grav bolnav moare la 30 de zile după ce a fost infectat. „Nu suntem decât la începutul epidemiei„, a declarat miercuri Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch.

Germania, miracolul din Europa în plină pandemie. Câte măști folosesc medici, într-o singură zi
Germania, miracolul din Europa în plină pandemie. Câte măști folosesc medici, într-o singură zi

Este foarte posibil ca Germania să fie chiar în spatele curbei. Opiniile variază cu privire la cât de grea va fi încordarea sistemului în următoarele săptămâni. „Cred că este puțin probabil să experimentăm situația din Italia”, a declarat Ștefan Willich, directorul Institutului de Medicină Socială, Epidemiologie și Economie a Sănătății din Spitalul Universitar Charité din Berlin. Alții sunt mai pesimiști. Dr. Lauterbach, de exemplu, a avertizat că rata mortalității Germaniei poate crește în continuare. Într-adevăr, în câteva zile a urcat de la 0,48 la 0,72 la sută.

Și au fost semnale că sistemul de sănătate ar putea fi curând copleșit. Mai multe spitale și medici raportează lipsuri de materiale vitale, cum ar fi măștile și alte echipamente de protecție. Un document publicat miercuri de mai multe asociații medicale a prezis că este posibil ca într-o „perioadă scurtă de timp” să nu existe resurse de terapie intensivă în Germania pentru a trata toți pacienții, în ciuda consolidării capacității recente. În acest context apare și mărturia unui doctor de origine română, care a făcut o declarație șocantă la Digi 24.

”Avem foarte mare grijă de măști și de echipamentele de protecție. Ni se dă o singură mască pe zi, de care avem foarte mare grijă.”, a recunoscut în direct la Digi 24, medicul român Tanita Man.

Deci, poate există o lecție pe care o putem extrage din experiența Germaniei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI