Germania anunță că a învins virusul. Ce fel de restricții au fost ridicate și ce a rămas încă în vigoare

Germania anunță că a învins virusul. Ce fel de restricții au fost ridicate și ce a rămas încă în vigoare

O veste bună vine din Germania, acolo unde autoritățile au anunțat că au reușit să țină ”sub control” epidemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul german al Sănătății.

Germania anunță că a învins virusul

„Putem spune acum că am reuşit. Am trecut de la o creştere dinamică la o creştere liniară, iar rata de infectare s-a redus semnificativ”, a declarat Jens Spahn într-o conferinţă de presă, precizând că Germania a testat până acum circa 1,7 milioane de persoane.

Rata de infectare, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând vineri la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică.

Prin urmare, cancelarul Angela Merkel a anunţat miercuri o relaxare a restricţiilor sociale, în special prin deschiderea începând cu 4 mai a şcolilor şi liceelor. Magazinele de sub 800 de metri pătraţi pot de asemenea să se redeschidă.

Germania anunță că a învins virusul
Germania anunță că a învins virusul

Restricțiile încep să se relaxeze., iar școlile vor fi redeschise

Mai sunt însă câteva restricții. Marile adunări rămân interzise cel puţin până la 31 august, iar în locurile publice trebuie păstrată o distanţă minimă de 1,5 metri.

Ministrul sănătăţii a mai anunţat vineri că Germania a acordat unui număr de circa 50 de companii contracte pentru fabricarea în total a 10 milioane de măşti care răspund normelor de protecţie FFP2 şi a 40 de milioane de măşti chirurgicale pe săptămână începând din august.

În Germania erau vineri 133.830 de cazuri oficial declarate de noul coronavirus, o creştere de 3.380 în 24 de ore, şi 3.868 de decese, o creştere de 299, conform Institutului Robert Koch.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI