George Simion susține că nu AUR a organizat protestul de luni seara. Declarații surprinzătoare

George Simion susține că nu AUR a organizat protestul de luni seara. Declarații surprinzătoare
George Simion spune ca nu el a organizat protestele de ieri

Co-președinele AUR, George Simion, a anunțat că o să dea în judecată Alianța USR PLUS pentru defăimare, după protestele de luni seară. Acesta susține că nu partidul său a organizat protestele, cu toate că anunțurile postate de el pe facebook cam spun altceva.

George Simion susține că nu AUR a organizat protestul de luni seara

”Ei sunt extremişti. (…) Cu siguranţă cei de la USR au sărit calul cu aceste acuzaţii şi îi vom trimite în instanţă şi pe domnul Alexandru Muraru. Pe motiv că ne-au făcut extremişti, defăimare”, a declarat marți George Simion,.

”Avem o problemă cu modalitatea în care a fost administrată această criză, în care s-au furat banii din sănătate, după cum se fură de 31 de ani banii românilor. În primul rând, am o problemă cu guvernul, indiferent de ce culoare e. Românii sunt singurii care suferă din cauza unor măsuri aberante. (…) Au îndrăznit să ne facă extremişti, ei sunt extremiştii, că pun în pericol sănătatea românilor. Nu e vorba doar de sănătatea fizică şi de actuala pandemie, mai sunt şi alte boli şi mai avem şi sănătatea mintală, nimeni nu se preocupă de ea. Se închid sălile de sport, se închid locurile unde românii pot face activităţi fizice, se închid şcolile şi românii nu au cu cine să îşi lase copiii”, a mai spus el.

Marți, alianța USR-PLUS a acuzat într-o postare pe Facebook, că AUR, dar și PSD, promovează mesaje ”iresponsabile și extremiste, conspirațiile și fake news-urile”.

”Astăzi vedem, însă, până unde pot duce mesajele iresponsabile și extremiste, conspirațiile și fake news-urile pe care acești politicieni, de la AUR și PSD, înțeleg să le rostogolească și să le încurajeze în spațiul public: la escaladarea violenței. Nu demult am avut un exemplu, în acest sens, și de peste ocean.

Protestele din ultimele zile nu au nimic de-a face cu dreptul oamenilor de a-și striga nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități câtă vreme ele promovează mesaje extremiste și acțiuni violente chiar la adresa celor care, în aceste momente, se luptă pentru viețile noastre și îi îngrijesc pe cei bolnavi”, se spune pe pagina Alianței USR-PLUS.

Ce a mai spus George Simion

Acesta a declarat că vinovaţii de violenţă de la aceste proteste trebuie să fie traşi la răspundere, spunând că membrii AUR o să participe la protestele din toată ţara în funcţie de decizia proprie.

Tot George Simion a mai spus că membrii AUR îşi asumă să participe la proteste, alături de români, și spune că nu formaţiunea pe care o conduce a organizat aceste proteste, ci ”românii simpli”.

”Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm. (…) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli”, a adăugat Simion.

De menționat este că din anunțurile postate pe Facebook de el se înțelege: George Simion și AUR au chemat lumea luni la proteste, la ora 17.00, în fața prefecturilor, ca să ”oprească nebunia” și pentru ”a ne lua țara înapoi”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI