George Simion reacționează după ce s-a ales cu dosar penal: „Parchetul General nu mai are cazuri serioase în România”

George Simion reacționează după ce s-a ales cu dosar penal: „Parchetul General nu mai are cazuri serioase în România”
Parchetul General îl acuză pe liderul AUR de ultraj

Ca urmare a incidentului de ieri, din Camera Deputaților, Parchetul General a anunțat demararea unui dosar penal de ultraj pe numele lui George Simion. Acesta este acuzat de procurori, ca urmare a momentului de ieri, din ședința de lucru, cu ministrul Energiei Virgil Popescu. Comunicatul era publicat astăzi de parchet, iar liderul AUR a avut o primă reacție pe această temă.

Parchetul General îl acuză pe liderul AUR de ultraj

Evenimentele de ieri, de la ședința de lucru din Camera Deputaților, între George Simion și Virgil Popescu nu au rămas fără urmări. Parchetul General de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu, demarând un dosar penal pe numele liderului AUR. În comunicatul emis astăzi, lui George Simion i se aduce la cunoștință faptul că est acuzat de ultraj în dosarul penal demarat de procurorii Parchetului General.

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta.”, se spune în comunicatul Parchetului General.

George Simion și primele reacții la dosarul penal

La nici 24 de ore de la scandal, liderul AUR este deja acuzat de ultraj. În urma publicării comunicatului, cum era de așteptat, George Simion a avut o primă reacție pe marginea deciziei parchetului, politicianul fiind convins că „probabil Parchetul General nu mai are cazuri serioase în România şi alege să facă circul ăsta mediatic”. Liderul formațiunii AUR a avut o primă reacție, declarând:

„Eu i-aş întreba pe români dacă consideră că am făcut ceva. Nu mai îmi cer scuze dacă ieri… i-am făcut aşa… (îl bate pe umăr pe un coleg)… Dacă în vreun fel asta este ultraj înseamnă că am luat-o razna cu toţii în această ţară, nu numai noi.

O să pun pe grupul de presă acum imagini cum el spunea hai, dă!, hai, dă! – şi bine că nu am dat pentru că aş fi fost terminat ca figură politică. (…) Nu ştiu ce preferinţe are domnul ministru, dar aşa cerea, să îl bat”, a explicat George Simion.

„Sper ca PSD să voteze pentru ca acest ministru să fie eliminat”

În intervenția sa de astăzi, conform Atena 3, George Simion le-a transmis celor din PSD că ar fi cazul să voteze moțiunea depusă de USR, și să susțină demiterea ministrului Virgil Popescu.

„Sper ca PSD să voteze pentru ca acest ministru să fie eliminat. Nu trebuie să-l gireze PSD-ul, dacă are un dram de respect pentru pensionarii pe care zice că îi apără.

Nu trebuie să îl crediteze pe acest personaj sinistru care e vinovat pentru facturile duble, triple.”, mai mai declarat liderul AUR.

Rămâne să urmărim cazul. Vom vedea, în zilele următoare, care va fi decizia finală a procurorilor în dosarul penal de ultraj intentat liderului AUR George Simion.