George Simion îi dă replica lui Marcel Ciolacu. Ce a transmis președintele AUR

George Simion îi dă replica lui Marcel Ciolacu. Ce a transmis președintele AUR
George Simion îi dă replica lui Marcel Ciolacu după posibila eroare vehiculată

Marcel Ciolacu a anunțat, marți seară, la TVR, că PSD negociază cu AUR și parlamentarii independenți pentru o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Președintele AUR, George Simion, neagă că formațiunea sa a purtat discuții cu PSD pe această temă.

George Simion, replică pentru Marcel Ciolacu după ce președintele PSD a spus că partidul pe care îl conduce și AUR negociază pentru o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

„Aseară, la postul naţional de televiziune, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că a purtat negocieri şi discuţii cu AUR legate de o viitoare moţiune de cenzură. Aceste negocieri nu au avut loc niciodată, nici discuţii între PSD şi AUR legate de moţiunea de cenzură. În primul rând, suntem foarte deranjaţi că se fac afirmaţii în spaţiu public care nu sunt adevărate.

Nu este normal ca domnul Marcel Ciolacu să spună că PSD şi AUR negociază cu privire la această moţiune de cenzură, când aceste negocieri nu au loc. Poziţia noastră faţă de arcul guvernamental este bine cunoscută, AUR este în opoziţie faţă de această struţo-cămilă care ne conduce şi AUR doreşte plecarea cât mai rapidă a acestui Guvern prin toate mijloacele democratice”, a declarat Simion la o conferință de presă.

Acesta a adăugat că AUR așteaptă toate partidele interesate la discuții, care vor fi publice: „Aşteptăm toate partidele interesate să poarte discuţii cu noi, ele vor fi publice, transparente, dar să nu încerce cineva să ne pună în atelajul PSD, pentru că nu suntem căţeii nimănui şi nu pentru asta ne-au trimis românii în Parlament. Da, Guvernul Cîţu trebuie să plece”.

Declarațiile liderului social-democraților

„Am început negocierile cu ceilalţi parlamentari în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură. Am început cu formaţiunea AUR şi cu parlamentarii independenţi. Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult. Nu ştiu nici UDMR cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern. Ei au problema lor. Prioritar nu e să guverneze. În acest moment, Guvernul României nu e un monolit.

Sunt trei guverne în interiorul Guvernului României. PNL are drumului lui şi au congresul lor şi atunci domnul Orban cu domnul Cîţu au bătălia lor. Ei nu ies nici cu reforme, cu nimic din ce au promis. Problema majoră sunt scaunele lor. La USR PLUS au aceeaşi problemă, au congres. Nu au timp de guvernare. Ei îşi văd de campaniile lor din interiorul partidului. Cum să funcţioneze un astfel de guvern?”, a spus președintele PSD la TVR.