George Simion, avertisment pentru Klaus Iohannis: ‘Nu este stăpânul nostru’

George Simion, avertisment pentru Klaus Iohannis: ‘Nu este stăpânul nostru’
George Simion răspuns dur la adresa președintelui Klaus Iohannis

În urmă cu o lună, deși neluat în seamă, George Simion, liderul AUR, anunța intenția de a demite guvernul. La o lună de la acele afirmații Florin Cîțu a fost demis, ieri, prin votul parlamentarilor. Acum urmează noi negocieri între Klaus Iohannis și partidele reprezentate în Parlamentul României.

George Simion răspuns dur la adresa președintelui Klaus Iohannis

După votul zdrobitor de ieri, guvernul lui Florin Cîțu a fost demis, România intrând acum într-o criză guvernamentală și politică. La finalul zilei președintele Klaus Iohannis ieșea în fața presei, acuzând USR PLUS pentru generarea situației actuale și anunțând că de-abia săptămâna viitoare va chema partidele la negocieri. În afară de discursul în fața camerelor de luat vederi, Klaus Iohannis publica și pe pagina sa oficială de Facebook un amplu text referitor la cele întâmplate ieri în Parlamentul României.

„(…) Trebuie să găsim o soluție pentru că România trebuie guvernată și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor.

Pentru a da timp partidelor să se întrunească în forurile interne și să vină cu o abordare matură, voi convoca consultări săptămâna viitoare.”, declara Klaus Iohannis.

La postarea de pe Facebook, pe lângă multe alte comentarii, George Simion i-a transmis un mesaj tranșant, referitor la data începerii negocierilor în vederea formării unui nou guvern, acesta scriind:

„Maxim luni altfel temporizezi degeaba și începem procedurile de suspendare, domnule președinte al României, stat eșuat. Noi știm foarte bine ce vrem.”

„Vom iniţia procedurile de suspendare”

Tot ieri, în urma anunțului făcut de președinte, George Simion a mai făcut o declarație public, în care a accentuat ideea demarării procedurilor de suspendare de funcție, numai în cazul în care Iohannis va tergiversa negocierile și îl va menține pe Florin Cîțu în funcția de premier.

„În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acţiona în consecinţă. (…) Dacă intenţionează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîţu, care a fost demis de Parlament, vom iniţia procedurile de suspendare.

Săptămâna viitoare, în momentul în care vom vedea care este răspunsul lui Klaus Iohannis, îl avertizăm, nu este stăpânul nostru, suntem trimişi aici, în Parlament, de un număr important de români. La viitoarele alegeri o să avem şi mai multe voturi şi mai multă susţinere din partea românilor. Procedură parlamentară, dublată cu democraţie participativă din partea cetăţenilor”, a declarat George Simion.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI