George Simion, atacat la Iași în timpul horei Unirii. Momentul a fost surprins de camerele video

de: Emanuela Pană
24 01. 2022

În timpul manifestațiilor de la Iași, liderul AUR, George Simion, a fost mânjit cu cerneală pe față. Politicianul a declarat că nu a văzut cine a aruncat cu cerneală în el, dar că nu se lasă intimidat de un astfel de incident. Jandarmii l-au identificat însă pe românul buclucaș, care i-a aruncat cu cerneală în față lui Simion, și l-au ridicat. Mai multe detalii, în continuare.

George Simion, atacat la Iași în timpul horei Unirii

Un manifestant l-a atacat pe George Simion, liderul AUR, la Iași, în timpul horei Unirii, mânjindu-l cu cerneală pe față. Politicianul a dispărut câteva momente, ca să apară mai apoi plin de cerneală pe față. Acesta a declarat că nu știe cine l-a atacat, însă jandarmii și-au făcut treaba și l-au identificat pe făptaș.

Lliderul partidului extremist, care a organizat evenimentul din Iași, a mai spus că nu se lasă intimidat de astfel de incidente. După ce jandarmii l-au reținut pe tânărul care i-a aruncat cu cerneală în față lui Simion, acesta și-a continuat programul. Mai mult, liderul AUR le-a cerut polițiștilor să îl lase în pace pe tânăr.

„În jurul orei 10:25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanța lichidă de culoare albastră.

În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului“, a comunicat Jandarmeria.

Citește și: Diana Șoșoacă, atac virulent la adresa lui George Simion și Chris Terheş: „Marş de aici, că te ştii cine eşti“

Momentul a fost surprins de camerele video

În Piaţa Unirii din Iași s-au adunat astăzi, 24 ianuarie, peste 1.000 de oameni, atât membri şi simpatizanţi AUR, cât şi contestatari ai acestui partid, membri ai unor asociaţii civice ieşene. Cei din urmă au avut pancarte pe care se putea citi: „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașul“, „AUR şi Simion, patrioţi de carton“, „Moldova spune nu extremismului“.

Scandal a fost și între forțele de ordine de la Iași și George Simion, căci imediat după ce a ajuns în Piața Unirii, polițiștii au oprit autocarul liderului AUR și l-au controlat pe șoferul acestuia, testându-l pentru alcool.

Între timp, susținători ai partidului extremist s-au adunat lângă autocar, mai multe echipaje fiind mobilizate.

Reamintim că și anul trecut s-a înregistrat un incident similar în Iași, când, pe 24 ianuarie, primarul Mihai Chirica a fost murdărit cu iaurt la manifestările.