George Simion a făcut anunțul neașteptat. Ce a decis liderul AUR în Parlament

de: Stan Nicu
19 01. 2021

George Simion a făcut anunțul neașteptat. Ce a decis liderul AUR în Parlament. Ce se întâmplă cu Alianța pentru Unirea Românilor, citiți în articolul de mai jos.

AUR a făcut anunțul neașteptat. Ce legi va susține George Simion în Parlament

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a făcut anunțul la care nu se aștepta nimeni. Liderul AUR, George Simion, a făcut anunțul chiar astăzi, 19 ianuarie.

Astfel, George Simion a anunțat că formațiunea politică pe care o reprezintă va susține Legea Offsetului.

AUR susține legea offsetului

Pentru asta, George Simion s-a întâlnit cu vicepreședintele Forumului Inventatorilor, Alexandru Stănilă.

Continuăm alături de profesioniști! Am vorbit cu vicepreședintele Forumului Inventatorilor, domnul Alexandru Stănilă, despre viitoarele proiecte legislative. Legea Offsetului va fi susținută de AUR! De asemenea, azi am convenit cu colegii din Parlament susținerea noastră pentru reglementarea învățământului dual”, a transmis George Simion.

Ce este legea offsetului

Offset-ul este o procedură care se utilizează în domeniul militar, respectiv pentru dezvoltarea acestuia. Aceasta impune, ca și condiție contractuală, participarea agenților economici români la realizarea de echipamente, tehnică, tehnologie, materiale și produse ce fac obiectul unui contract de achiziție ân domeniul apărării. De asemenea, ajută la prestarea de servicii ce contribuie la implementarea și exploatarea în bune condiții a echipamentelor și produselor cumpărate.

Doar simpla modernizare a Armatei prin achiziția de armament nu este suficientă fără revitalizarea și dezvoltarea industriei de armament. Proiectele generate în procesul de offset reprezintă răspunsul pentru nevoia de dezvoltare a industriei României, în special cea militară, pentru accesul pe noi piete a produselor românești, pentru transferul de tehnologie modernă, creșterea potențialului de export, încurajarea cercetării, dezvoltarea universităților și centrelor de cercetare-dezvoltare și crearea de noi locuri de muncă de calitate”, afirmau autorii proiectului de lege, potrivit profit.ro.

Ce presupune învățământul dual

De asemenea, sistemul de învățământ dual este înscris în sistemul de stat gratuit, fiind susținut de Ministerul Educației Naționale.
Astfel, tinerii care aleg să învețe o meserie în acest sistem pot beneficia, față de programele obișnuite ale ministerului, și de un sistem bursier privat.

Astfel, învățământul dual poate fi accesat de absolvenții de clasa a VIII-a, iar ponderea orelor de pregătire practică și teoretică în fiecare an de studiu este diferită.

Când devine practica mai importantă ca teoria

Anul I: 80% ore teorie și 20% ore practică în cadrul companiilor
Anul II: 50% ore teorie și 50% ore practică în cadrul companiilor
Anul III: 45% ore teorie și 55% ore practică în cadrul companiilor

Învățământul dual va permite elevilor înscriși la o școală profesională de stat să își formeze cunoștințele practice în mediul real de munca oferit de companii, să se familiarizeze cu mediul de muncă direct în firma care are nevoie de competențele elevului, ceea ce reprezintă un important atu la începutul vieții profesionale.