Găselniţa unor români de a da doar 150 de lei la curent în timpul iernii. Stau la casă şi au şi căldură: „Se face foarte cald”

de: Ioana Bucur
24 10. 2022

Prețurile tot mai mari la energie și încălzire îi forțează pe europeni să găsească și să recurgă la tot felul de soluții pentru a-și reduce costurile. Doi români au găsit o variantă câștigătoare. Găselnița lor îi ajută să plătească doar 150 de lei pe lună la curent în timpul iernii: „Câteodată ne este prea cald”.

Cum au reușit doi români să plătească doar 150 de lei la curent în timpul iernii

Ce îți rămâne de făcut în momentul în care facturile cresc parcă de la o lună la alta și se anunță o iarnă extrem de dificilă din punct de vedere financiar? Poți începe să pui bani deoparte din timp sau poți căuta soluții pentru a ține consumul la un nivel cât mai mic.

Acum doi ani, Oana și Bogdan luau o decizie importantă, ce le-a schimbat complet viața. Cei doi au renunțat la viața la oraș și și-au construit o casă din panouri sandwhich, având grijă ca izolarea să fie făcută ca la carte.

Acum, cuplul nu mai are nicio grijă în ceea ce privește facturile. Singura plată pe care o achită lunar fiind de aproape 150 de lei în timpul iernii, pentru curent. Apa vine din forajul propriu, iar căldura, de la soba cu lemne.

„Câteodată ne este prea cald”

Casa ce are o suprafață de 60 de metri pătrați a fost construită în județul Bihor.

„Suntem bucuroși că am ajuns la un cost mic, dar încă se poate îmbunătăți, nu vrem să ne oprim aici, pentru că încă mai avem, chiar daca sunt mici, mai avem facturi. Am vrea să ajungem complet independenți”, a declarat Bogdan Lerescu, proprietarul casei, potrivit Digi24.

Locuința celor doi este făcută din pereți de tip sandwhich ce au fost izolați foarte bine. Încălzirea se face și cu ajutorul soarelui, casa fiind orientată spre sud-est și având geamuri de dimensiuni foarte mari. În lunile de toamnă și iarnă, soba cu lemne menține o temperatură medie în interior de 21-22 de grade Celsius.

„Doar din uscăturile pe care le avem în pădure ne sunt suficiente ca să ne încălzim pe perioada iernii”, a precizat Bogdan Lerescu.

„Câteodată ne este prea cald. În momentul în care arde foarte tare focul se face foarte cald, că de multe ori în maiou stau copiii”, a completat Oana Grecu.