Garsoniere cu 25.000 de euro în Bucureşti. Motivul pentru care se vând atât de ieftin, cum arată
Pe segmentul de imobiliare rezidențiale, în ultimii 22 de ani, conform unui raport din februarie a.c, România a cunoscut o evoluție progresivă. Performanța pieței rezidențiale primare în principalele zone metropolitane din România este mixtă, mai arată același raport. Unele orașe sunt susținute de un fundament bun și de o capacitate semnificativă de a continua dezvoltarea unor piețe dinamice, în timp ce altele au fost lăsate în urmă, cu o capacitate limitată de a prinde o soluție fără schimbări socio-economice pozitive semnificative în următorul deceniu. În zona Capitalei s-au construit enorm de multe zone rezidențiale. Printre primele se află și cea din Militari, „Militari Residence”, care a ajuns să fie extrem de căutată. Cu toate astea, aici se vând garsoniere cu 25.000 de euro, iar motivul pentru care se vând atât de ieftin vi-l spunem în cele ce urmează.
România a cunoscut o evoluție progresivă în imobiliarele rezidențiale
Conform unui raport publicat în februarie 2023 de STC Partners, toate zonele super-regionale, adică București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Oradea și Sibiu, au un potențial bun pentru a continua dezvoltarea unor piețe rezidențiale primare dinamice.
Raportul mai arată că există posibilități pentru Craiova de accelerare de la nivelurile actuale, în timp ce Constanța, Ploiești, Arad și Pitești „nu au prea multe posibilități de a depăși nivelurile deja atinse și de a se dezvolta în viitor în concordanță cu performanțele medii ale pieței”, se mai arată în raportul publicat.
Vezi și: Milionarii turci care intră pe piața românească. Angajările vor curge pe bandă rulantă
În același context, Galați și Brăila sunt înclinați să faciliteze o piață dinamică și se așteaptă să rămână și mai mult în urmă în anii următori, „dacă nu se vor înregistra noi investiții private semnificative care să revitalizeze economiile locale, să realizeze pe termen mediu”.
Topul orașelor dezvoltate imobiliar
București este de departe cel mai mare oraș din țară, cu o populație metropolitană de peste 2,3 milioane de locuitori. Următoarele orașe sunt Cluj, Timișoara și Iași, cu aproximativ 400.000 de locuitori, urmate de alte câteva orașe cu peste 300.000 de locuitori, și anume Constanța și Brașov, precum și Craiova cu 250.000 locuitori, și cu puțin peste 200.000, orașele Pitești, Ploiești, Oradea, în timp ce celelalte se situează mult sub 200.000 de locuitori, raportul meționând aici orașele Arad, Brăila și Sibiu.
„Așa cum era de așteptat, cele mai multe tranzacții și livrări de locuințe noi sunt în București (cu o populație de aproximativ 6 ori mai mare decât cea a următoarelor orașe), în timp ce Cluj, Timișoara, Iași, Constanța și Brașov au beneficiat de piețe dinamice de locuințe, în timp ce alte zone au fost în mod tradițional neglijate de analiza ananalitică.”, se mai arată în raportul publicat în februarie 2023 de STC Partners.
Vezi și: Câți bani câștigă un agent imobiliar în România. Salariul e fix, dar comisioanele sunt uriașe
Garsoniere cu 25.000 de euro în Bucureşti, în „Militari Residence”
Având în vedere datele prezentate, o concluzie clară este că Bucureștiul dă nota de start când vine vorba de tranzacțiile și livările de locuințe noi, iar ca dovadă stau noile proiecte de investiții în zona rezidențială. Pe de altă parte, zonele deja construite și active, precum „Militari Residence”, încă mai sunt căutate de potențiali clienți, cu toate riscurile asumate. Se știe, de exemplu, că în „Militari Residence”, la început au existat probleme majore cu canalizare, dar și cu străzile înguste, pe alocuri neasfaltate, etc.
Vezi și: Compania din România care face o tranzacție majoră. Se întâmplă acum lângă București
Așa cum publica agentul imobiliar pe rețelele de socializare, se vând aceste garsoniere cu 25.000 de euro deoarece parte din ele sunt situate la demisol, iar ca suprafață nu au mai mult de 31 de metri pătrați. Suprafața nu ar fi problema majoră, ci pozția la demisol, iar din imaginile postate de agentul imobiliar se poate vedea cum locatarul unei astfel de garsoniere nu are vedere decât spre parcarea supraterană a complexului unde se vând aceste garsoniere cu 25.000 de euro. Nu știm dacă agenția a reușit să vândă garsonierele sau nu, dar prețul este unul justificat în aceste condiții.
„Garsoniere 100.000 de euro, da. Bucurați-vă un pic, acum reveniți-vă ca să vă spun și despre ce este vorba. Suntem în Militari Residence, pe strada Tineretului la numărul 85. Aici este Mega Image-ul, aici este capătul STB-ului.
De ce sunt 100.000 de euro? Pentru că sunt la demisol. Au 30 de metri fiecare, mobilate și utilate. Chirie, în jur de 1.000 de lei fiecare. Avem spațiul de locuit, geamul de la demisol, un pat, stânga cum intri e baie cu cadă, oglindă, ventilația acolo sus.
În stânga avem o micuță bucătărie, masă, două scaune, mobilier, centrala și geamul, iar aici avem un frigider. Cam ăsta e nivelul, vedeți după cum e parcată mașina, asta înseamnă demisol”, descrie agentul imobilair cele patru garsoniere pe TikTok.
@cristipriza 4 Garsoniere 100.000 euro. #5pasidebine #misiuneatiktok #imobiliare #imobiliarebucuresti #callpriza #bettercallpriza #cristipriză #agentimobiliar #fy #fyp #fyromania #devanzare #militariresidence #investitie ♬ Astronomia (Jiaye Bootleg) – Jiaye
Cu toate astea, „Militari Residence” a devenit zona rezidențială din ce în ce mai căutată și cu un volum important de tranzacții, adică de achiziții și vânzări de imobile. Printre acestea se numără și aceste garsoniere cu 25.000 de euro.