Garcea te stoarce de bani! Suma colosală pe care o plătesc clienții pentru o porție de nachos: „Câte pungi luam de la Lidl?”
O ieșire la un restaurant sau o terasă devine un lux pe care tot mai puțini și-l permit. A simțit-o pe propria piele un român care a mers la unul dintre localurile lui Mugur Mihăescu, cel care a rămas în inimile românilor ca Garcea. Suma colosală pe care clienții au ajuns să o plătească pentru o porție de nachos.
Suma colosală pe care o plătesc clienții pentru o porție de nachos la restaurantul lui Garcea
Scumpirile record din ultimele luni se văd și în meniurile restaurantelor și barurilor de la noi din țară. În prezent, o ieșire în oraș nu mai este ocazie de relaxare și socializare, ci o sursă aproape garantată de frustrare și dezamăgire, în momentul în care suntem confruntați cu nota de plată. A simțit-o pe propria piele un bucureștean care a ales să își petreacă vineri seara într-un local din Centrul Vechi, al cărui proprietar este nimeni altul decât Mugur Mihăescu, pe care mulți știu și acum ca Garcea.
Pentru că nu a fost foarte atent când a comandat, bărbatul a fost uimit când a văzut că pentru o porție de nachos a trebuit să scoată din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 71 de lei. Cu toate că gustarea nu a dezamăgit, prețul este uriaș, în condițiile în care o pungă poate fi cumpărată de la supermarket cu șase până la zece lei. ‘Oare câte pungi luam de la Lidl?’, s-au întrebat cei prezenți.
Te-ar putea interesa și: Mugur Mihăescu are 17 angajați din Bangladesh în cele trei pub-uri ale sale din Centrul Vechi. Ce spune Garcea despre ei EXCLUSIV
Am intrat într-un cerc vicios din care nu știu cum vom ieși
La sfârșitul anului trecut, într-un interviu oferit în exclusivitate Playtech Știri, Mugur Mihăescu vorbea despre mare amenințare cu care se confruntau afacerile sale: inflația.
După mine, ăsta este pericolul numărul 1, inflația. Am intrat într-un cerc vicios din care nu știu cum vom ieși. Noi, patronii, spre exemplu, nu putem mări marja de profit, fiindcă riști să nu-ți mai intre lumea în restaurant dacă crești prețurile. De asemenea, ești obligat să majorezi salariile. Dacă nu o faci, îți pleacă și actualii angajați cu prima ocazie. Va fi foarte delicată situația, poate și pentru că am reușit să ne refacem și personalul din restaurante, după nenorocita aia de pandemie!, declara el.
De mai bine de zece ani, vedeta deține, împreună cu fratele său, pub-urile St. Patrick, Party Room și Kilkenny.