Gafa care l-a lăsat pe un român fără 3.000 de euro în vacanța din Grecia: ‘Aviz pentru concetățeni’

de: Stan Nicu
30 06. 2022

Care este gafa care l-a lăsat pe un român fără 3.000 de euro în vacanța din Grecia. Grecia rămâne și în acest an una dintre destinațiile de vacanță favorite ale românilor. Cum această țară este luată cu asalt de milioane de turiști în fiecare an, locația devine una atractivă și pentru hoții din lumea întreagă. Ce a pățit un român, vedeți în rândurile de mai jos.

Cum a fost furat un român în timp ce se afla la plajă în Kalkidiki. Hoții l-au ușurat de 3000 de euro

Mulți turiști pică victime ale hoților în Grecia an de an, iar printre aceștia se numără și mulți români. Datorită numărului mare de turiști care calcă teritoriul Greciei, în plin sezon estival, țara este călcată și de mulți hoți sau escroci, de toate naționalitățile, care vor să se îmbogățească profitând de naivitatea celor care se află în vacanțe.

Astfel, un turist român, care a vizitat recent Grecia, a povestit pe pagina socială cum a fost furat de nu mai puțin de 3.000 de euro.

Ce greșeală a făcut victima

Bărbatul a recunoscut că nu a fost atent și a lăsat suma de bani în interiorul mașinii. La întoarcere, portiera nu era forțată, însă banii dispăruseră ca prin minune. Totul s-a întâmplat în stațiunea în Halkidiki.

„Plaja Tigania. Azi 25 iunie, în parcarea din partea de sus, pe dealuri, am fost avertizat de către un grup de români că numai ce descoperiseră că fuseseră jefuiți. Metodă inedită, ușa la mașină neforțata, portofelul cu actele în mașină, luaseră doar banii (3000 de euro). Aviz pentru concetățeni”, a povestit Bogdan Tozaru pe grupul de Facebook „forumhalkidiki”.

Ce i-au transmis internauții victimei

Cei care au aflat de pățania românului l-au compătimit, dar i-au transmis și că a fost foarte neglijent, pentru că a lăsat o sumă atât de mare de bani în interiorul autoturismului.

„Dar chiar, cum să lași 3000 Euro în mașină și/sau telefoane? În primul rând nu aș umbla cu atâția bani cash la mine în concediu, iar în al doilea rând nu las telefonul sau bani în mașinî nici în mijlocul orașului, sau în parcare supravegheată video”, a scris un internaut.

Grecia, plină de hoți în sezonul estival

Un alt internaut a dezvăluit că nu doar la plajă se fură, ci chiar și în capitala Greciei, Atena, unde hoții de buzunare buzunăresc turiștii fără nicio jenă. Hoții de buzunare acționează chiar și la metrou, unde este plin de camere de luat vederi.

„Se fură în Atena, Salonic, așa că la plajă e floare la ureche. Dar să lași bani, acte și electronice în mașină, scuze, e prostie. La fel și în România, Bulgaria, Serbia, oriunde. Plus că poate făptașii erau români și au prins din discuții că au ceva bun de ciordit din acea mașină. Acum 3 ani, fix după ce am plecat din Atena, grecii au prins 4 români care făcuseră ravagii la metrou, pe stradă, Acropole și chiar în hoteluri mici fără sisteme de securitate. O familie prietenă a fost jefuită pe stradă doar pt că și-a pus tot, acte și bani, în rucsacul din spate și, cum au aflat mai târziu, hoții i-au auzit vorbind despre asta”, spune o doamnă.